Orban elhatárolódott Orbántól, megtapsolták érte az EPP kongresszusán


-A A+

Elhatárolódott Ludovic Orban román miniszterelnök a magyar névrokonától, Orbán Viktortól az Európai Néppárt (EPP) kongresszusán – szúrta ki az Azonnali.

A kormányfő a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökeként vett részt az EPP zágrábi értekezletén. „Engedjék meg, hogy elmondjak valamit magamról. A nevem: Orban. De hogy eloszlassam a kételyeket: a nevem Ludovic Orban” – jelentette ki a csütörtöki felszólalásában. A küldöttek megtapsolták a román miniszterelnök kijelentését.

Korábban írtunk arról, hogy Ludovic Orban apja magyar, unitáriusnak keresztelték, ha pedig a politikai érdek megkívánja, a Mágnás Miskából is el tud énekelni részleteket, de nem szívesen dicsekszik a származásával. Az meg kimondottan zavarja, hogy családneve azonos a magyar miniszterelnökével.

 

„Az emberek gyakran ferdén néznek rám a nevem miatt. Azt szegezik nekem, hogy Orbannak hívnak, tehát biztos rokona vagyok Orbán Viktornak. Dehogy vagyok rokona, nem az én vétkem, hogy Orbannak hívnak. Sokszor kellett szégyenkeznem a nevem miatt, de nem azért, mert Orbannak kereszteltek, hanem Orbán Viktor miatt” – jelentette ki még képviselőként, 2011-ben a parlamentben.
EZT OLVASTA MÁR?

X