Olaszországban nem javul a helyzet, hétfőn 349 ember halt meg a járványban


-A A+

3233 új fertőzött, 349 áldozat - ez a koronavírus-járvány hétfői mérlege Olaszországban, ahol a legrosszabb a helyzet az egész világon.

A hétfői új adatokkal Olaszországban összesen 28 ezer fertőzöttnél és 2158 áldozatnál jár a vírus. Mivel majdnem 2800 embert már gyógyultnak minősítettek, jelenleg 23 ezer a betegek száma.

Az olasz helyzetben az a különleges és különlegesen aggasztó, hogy a világszerte átlagosan 4 százalék alatti az elhalálozási ráta Olaszországban 7,7 százalék. Európában még Spanyolországban nagyon rossz a helyzet, ott már több fertőzöttet tartanak nyilván, mint Dél-Koreában és a számuk nagyon gyorsan nő (hétfőn 2100-zal nőtt a szám, ez 26 százalékos növekedés egyetlen nap alatt). Valami nagyon nincs rendben Svájcban sem, ahol már több a halálos áldozat, mint a tízszer annyi lakosú Németországban. 

Van viszont egy európai ország, ahol a hivatalos jelentések szerint nem jelent meg a vírus: Montenegró. Az ország azért készül: járványügyi készültség van, lezárták a tengeri határokat és több közúti határátkelőt, továbbá számos, a fertőzéssel súlyosabban érintett országokból érkezőkre beutazási tilalmat hirdettek.    

Kína már túl van a nehezén, ott csak néhány új fertőzöttet regisztrálnak, a gyógyultak száma viszont gyorsan nő. Az egész országban már kilencezernél kevesebb a beteg (majdnem 69 ezren már felgyógyultak, illetve 3226 az áldozatok száma). A WHO nyilvántartása szerint kedd reggel az egész világon 182 ezernél több megbetegedést regisztráltak, az áldozatok száma 7154, 790 ezer ember már gyógyultnak minősül, így a betegek száma valamivel 95 ezer felett van. 

A külföldi koronavírusos helyzetről szóló összeállításunkat itt találja.







EZT OLVASTA MÁR?

X