Hasznos: valós idejű tájékoztatást nyújt az európai határok helyzetéről az EB új honlapja


-A A+

Az Európai Bizottság (EB) egy Re-Open EU című platformot indított hétfőn azok tájékoztatására, akik az Európai Unión (EU) belül utaznának. A honlapot ezen a linken érheti el, a jobb felső sarokban állíthatja be a magyar nyelvet.

A platform valós idejű információkat szolgáltat a határokról, valamint a közlekedési és turisztikai szolgáltatások elérhetőségéről a tagállamokban. Ugyanott a tagállamok által biztosított gyakorlati információkat is meg lehet találni az utazási korlátozásokról, a közegészségügyi és biztonsági intézkedésekről, a fizikai távolságtartásról és a maszkok viseléséről, így az európaiak képesek lesznek megtervezni nyári vakációjukat és hosszabb kirándulásaikat – állítják a kezdeményezők.

„A Re-Open EU érdekes lehet a településeknek, az étterem és a kisebb szállodatulajdonosoknak is, mert lehetőségük lesz arra, hogy tanuljanak a mások által kidolgozott innovatív megoldásokból” – jelentette ki az EB belső piacért felelős biztosa, Thierry Breton.

Az okostelefonra is optimalizált, mind a 24 hivatalos nyelven elérhető, interaktív térképet is tartalmazó platform naprakész információkat közöl minden tagállammal kapcsolatban.
EZT OLVASTA MÁR?

X