Július 17-18-án tartják a következő uniós járványkezelő csúcsot


-A A+

Az Európai Unió tagországainak állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács július 17-én és 18-án tartja következő, rendkívüli tanácskozását, amelynek középpontjában a koronavírus-válság utáni fellendülést szolgáló helyreállítási alap, valamint a 2021-től érvényes többéves keretköltségvetés szerepel – közölte az Európai Tanács elnökének szóvivője kedden.

Barend Leyts Twitter-üzenetében tudatta, hogy a tagállami vezetők a járvány európai megjelenése óta először fognak személyesen találkozni Brüsszelben. A tanácskozás július 17-én 10 órakor kezdődik, a csúcstalálkozó részleteit később teszik közzé.

A vírusfertőzés megjelenése óta ez lesz a hatodik uniós csúcstalálkozó. Az előző öt alkalommal videokonferenciát tartottak, személyesen legutóbb február második felében találkoztak az tagállamok vezetői.

A legutóbbi, június 19-én, pénteken tartott videotanácskozást követően Charles Michel, az Európai Tanács elnöke közölte, hogy az előrelépések ellenére megosztottság mutatkozik a tagállami álláspontok között úgy a koronavírus-válság utáni fellendülést szolgáló helyreállítási alapot, mint az unió 2021-2027-es hosszú távú keretköltségvetését illetően. Az elnök reményét fejezte ki, hogy a nyári szünet előtti utolsónak tervezett tanácskozás alkalmával áttörést érnek el mindkét témában.








EZT OLVASTA MÁR?

X