Magyar jelölt nyert Beregszászon az ukrajnai helyhatósági választásokon


-A A+

Nagyszerűen szerepelt a két kárpátaljai magyar párt a Beregszászi kistérségi választáson vasárnap – írja internetes oldalán a Kárpáti Igaz Szó.

A jelenlegi helyzet szerint a KMKSZ-Ukrajnai Magyar Párt listája a voksok 36,35 százalékát szerezte meg, míg a Horváth László által vezetett Ukrajnai Magyar Demokrata Párt közel 20 százalékot szerzett. Amennyiben érdemben nem változnak a viszonyok, abban az esetben a két magyar párt abszolút többséghez juthat a közgyűlésben.

A két magyar párt által közösen támogatott Babják Zoltán hatalmas fölénnyel lett ismét a Beregszászi kistérség polgármestere.

Közzétette: Babják Zoltán – 2020. október 26., hétfő

 

„Köszönöm önöknek a bizalmat a legelső Beregszászi Kistérségi választásokon 13 209 választópolgár vett részt. Személyemre 10 109 szavazat lett leadva, vagyis 72 százalék. Mindenkinek köszönöm a bizalmat” – írta közösségi Babják Zoltán, aki már eddig is eredményesen irányította a Vérke-parti város életét.

Az előzetes adatok szerint Nagy Ferenc lett a Nagydobronyi kistérség polgármestere, Puskár Árpád pedig a Szürtei kistérség polgármestere a Kárpátinfo szerint.

(A nyitóképen Babják Zoltán | Fotó: kiszo.net)
EZT OLVASTA MÁR?

X