FRISSÍTVE - Lefejezéses terrortámadás történt Nizzában, több halott is van


-A A+

FRISSÍTVE -  Legalább három halottja és több sebesültje van annak a késes támadásnak, amely csütörtök reggel történt Nizzában. Az egyik áldozatot lefejezte a támadó. A tettest, aki feltételezhetően iszlamista terrorista indítékkal ölt, elfogták a rendőrök.

Késes támadás történt csütörtökön a dél-franciaországi tengerparti városban, Nizzában, az esetnek legalább két halottja és több sérültje van. A támadás egyes tudósítások szerint a helyi Notre-Dame-bazilika közelében, más jelentések szerint magában a templomban történt. A rendőrség megerősítette a támadás hírét és azt tanácsolta az embereknek, hogy kerüljék el a környéke.

A Reuters hírügynökség, rendőrségi forrásokra hivatkozva, három halottról számolt be, és arról írt, hogy az áldozatok egyikét, egy nőt lefejeztek, és hasonlóról számolt be Marine Le Pen radikális jobboldali politikus is. Az AFP francia hírügynökség kormányzati forrásokat idézve két halottról adott hírt.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter a Twitter közösségi portálon bejelentette: válságstábot hívott össze a helyzet megvitatására. Nizza polgármestere ugyancsak a Twitteren azt írta: minden jel arra utal, hogy terrortámadás történt. Christian Estrosi szerint a gyanúsított – akit kórházba szállítottak – az allah akbar kifejezést hajtogatta.

 

A feltételezett elkövetőt a rendőrök letartóztatták – jelentette be a polgármester. A BBC World tudósítója arról számolt be, hogy a támadás Nizza vegyes etnikumú negyedében történt, a Notre Dame bazilika közelében, ahol egy zsinagóga és egy mecset is található.

Emmanuel Macron francia elnök a történtek miatt Nizzába utazik. Párizsban a parlament úgy döntött, hogy egyperces csenddel fejezi ki szolidaritását az áldozatokkal és hozzátartozóikkal. A támadás ügyében a terrorellenes ügyészség indított vizsgálatot terrorista indíttatásból elkövetett gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt.

Az incidensre csaknem két héttel Samuel Paty meggyilkolását követően került sor. A tanárt egy moszkvai születésű csecsen fiatal lefejezte, mert Mohamed-karikatúrákat mutatott diákjainak a szólásszabadságról szóló óráján. A gyilkosság világszerte felzúdulást keltett, és kiélezte a feszültséget a Nyugat és a muszlim világ között.EZT OLVASTA MÁR?

X