Amerikai elnökválasztás: Bidennek kedveznek a jelenlegi eredmények


-A A+

A jelenlegi állás szerint Pennsylvaniában sem kell győznie Joe Bidennek ahhoz, hogy bebiztosítsa győzelmét az amerikai elnökválasztáson.

A CCN előrejelzése szerint a demokrata jelöltnek 224 biztos elektori szavazata van. Ahhoz, hogy legyőzze Donald Trump jelenlegi elnököt, legkevesebb 270 elektori szavazatot kell szereznie.

A szavazatok megszámlálása még zajlik fontos „billegő” államokban is, ahol a két jelölt küzdelme nagyon szoros. Jelenleg Joe Biden Nevadában (6 elektor), Arizonában (11) Wisconsinban (10) és Michiganben (16) is vezet, és ha ezekben az államokban nyer, akkor 271 elektori szavazatot összesít.

Nevadában a feldolgozottság jelenleg 86 százalékos, Bidennek 49,3 százalékos, Trumpnak 48,7 százalékos a támogatottsága. Arizonában szintén 86 százalékos feldolgozottság mellett 51 százalék és 47,1 százalék a két szavazatarány. Wisconsiban a szavazatok 97 százalékát számolták meg, 49,4-48,8 az állás.

A választási küzdelemben a michigani eredmények hoztak fordulatot, miután elkezdődött a levélszavazatok megszámlálása, addig ugyanis Donald Trump állt az élen. Ebben az északi államban eddig a szavazatok 95 százalékát dolgozták fel, és Biden mindössze 0,3 százalékponttal vezet.

Ha Joe Biden végül mégis elveszíti Nevadát vagy Michigant, akkor már csak abban reménykedhet, hogy Georgiában, de még inkább Észak-Karolinában és Pennsylvaniában levélszavazatok fordíthatnak a szoros álláson.








EZT OLVASTA MÁR?

X