Gyalogosokba hajtott egy autós Trierben, ketten meghaltak


-A A+

FRISSÍTVE: Emberek közé hajtott egy autós kedden a németországi Trierben egy sétálóutcában, a város polgármesterének tájékoztatása szerint ketten meghaltak, tízen megsebesültek. FRISSÍTÉS: Legfrissebb információk szerint négyen meghaltak, tizenötek megsérültek, többen súlyosan. 

Wolfram Leibe a helyszínen újságíróknak azt mondta, hogy ámokfutás történt a belvárosban.

A trieri rendőrség egy Twitter-bejegyzésben közölte, hogy az autó vezetőjét őrizetbe vették. További részleteket nem ismertettek.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint szemtanúk azt mondták, hogy az autós szándékosan gázolt el gyalogosokat a sétálóutcában.

FRISSÍTÉS: Legfrissebb információk szerint négyen meghaltak, tizenötek megsérültek, többen súlyosan. 

Az autót egy Trierben született 51 éves német férfi vezette. Ügyében nincsenek terrorizmusra, politikai vagy vallási indítékra utaló jelek – emelte ki a városvezetés, a rendőrség és az ügyészség közös tájékoztatóján Peter Fritzen, a trieri ügyészség vezetője. 

A férfi erősen ittas állapotban hajtott keresztül a belváros gyalogos övezetének több utcáján, és válogatás nélkül gázolt el embereket. Autóját rendőrök tartóztatták fel. Gyilkosság és súlyos testi sértés gyanújával őrizetbe vették.

A halálos áldozatok között van egy kilenc hónapos csecsemő. Édesanyja súlyos sérülésekkel kórházba került. Az esetről a német sajtóban megjelent felvételek szerint a gázoló egy ezüst színű városi terepjáróval hajtott a tömegbe. Kocsiját a sétálóutcáktól nem messze szorította le az út szélére két autós rendőri egység. A civil ruhás rendőrök kirángatták a sofőrt a volán mögül és leteperték.

A szövetségi kormány megdöbbenéssel értesült a történtekről. „Gondolatban a halálos áldozatok hozzátartozóival vagyunk, és a sok sebesülttel és mindazokkal, akik ellátják az érintetteket” – közölte Steffen Seibert kormányszóvivő.

A Németország nyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartomány egyik legnagyobb városában történtek miatti megdöbbenését fejezte ki mások mellett Malu Dreyer tartományi miniszterelnök is.








EZT OLVASTA MÁR?

X