Orbán Viktor: arra kérek minden erdélyi magyart, támogassa az RMDSZ listáját


-A A+

„Arra kérek minden erdélyi magyart, hogy most vasárnap menjen el szavazni, és támogassa a magyar összefogást, támogassa az RMDSZ jelöltjeinek listáját” – jelentette ki Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban.

A magyar kormányfőt a romániai parlamenti választásokról is kérdezte a szokásos heti interjúban a riporter. Orbán Viktor elmondta, nagyon sok közös érdeke van Romániának és Magyarországnak. Az egyik közös érdek szerinte az, hogy mind a két országban stabil kormányzás legyen.

„Úgyhogy mi reméljük, hogy a román választás eredményeképpen egy stabil román kormány jön létre, és azt is reméljük, hogy az ott élő magyarok, akiknek külön politikai szervezete van, az RMDSZ, amely egy példaértékű összefogást hozott létre, az sikeresen szerepel majd a választáson. Ez szerintem egyszerre román és egyszerre magyar érdek, ezért én arra kérek minden erdélyi magyart, hogy most vasárnap menjen el szavazni, és támogassa a magyar összefogást, támogassa az RMDSZ jelöltjeinek listáját” – jelentette ki a miniszterelnök.

Mint korábban írtunk, hasonló felhívást intézett a romániai magyarokhoz az elmúlt napokban Erdélybe látogató Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter külügyminiszter is.








EZT OLVASTA MÁR?

X