Külföld

  • Harckészültséget rendeltek el Észak-Koreában

    Harckészültséget rendeltek el az észak-koreai hadsereg rakétás alakulatainál, jelentette az ország kézivezérlésű sajtója. "A Koreai Népi Hadsereg vezérkara elrendelte a tüzérség, így a stratégiai és a nagy hatótávolságú rakétás alakulatok A-fokozatú harckészültségét" - írta az ország hivatalos hírügynöksége.
  • Román csalók özönlötték el a londoni Oxford Streetet

    Kelet-európai, főleg román csalók özönlötték el London leghíresebb bevásárlóutcáját, az Oxford Streetet, riadóztatta a gyanútlan angol vásárlókat a westminsteri önkormányzat.
  • Észak-Dakotában a hatodik héttől már tilos az abortusz

    Észak-Dakota állam kormányzója kedden aláírta az Egyesült Államok legszigorúbb abortusztörvényét, amely az esetek túlnyomó többségében a magzat szívverésének kezdetétől, vagyis a terhesség körülbelül hatodik hetétől megtiltja a művi vetélés végrehajtását.
  • Sajtóban vitáznak arról, hogy ki ölte meg Oszama bin Ladent

    Noha az amerikai haditengerészet elitalakulatai, a SEAL-kommandók tagjai felesküdtek a titoktartásra, az Oszama bin Ladent likvidáló 6-os egység tagjai továbbra is a médiában vitáznak arról, hogy voltaképpen ki is végzett az al-Kaida terrorszervezet vezérével.
  • Célegyenesben a Magyar Liberális Párt megalakulása

    Néhány héten belül megalakulhat a Magyar Liberális Párt, Fodor Gábor, az SZDSZ egykori elnökének új politikai alakulata. Az MLP az egykori SZDSZ-szavazók és "az érdemi képviselet nélkül maradt liberálisok" megnyerését tűzte ki céljául, írja a Népszabadság.
  • Olasz kormányalakítás: Bersani sarokba szorította magát

    A kormányalakítással megbízott Pierluigi Bersani, a balközép Demokrata Párt (PD) főtitkára pénteken számol be Giorgio Napolitano államfőnek a pártokkal még mindig zajló konzultációi eredményeiről. Bersani vagy titkos háttérmegbeszéléseket folytat vagy blöfföl - értékelte az olasz sajtó az új római kormány felállításával március 22-én megbízott Bersani eddigi munkáját.
  • Csehországban is lehetővé teszik a kettős állampolgárságot

    Csehországban is lehetővé teszik a kettős állampolgárságot. A kormány tervezetét szerdán hagyta jóvá a prágai képviselőház. Amennyiben az új állampolgársági törvényt a szenátus is jóváhagyja és az államfő aláírja, a tervek szerint 2014. január 1-jén életbe lép.
  • Vádalkut kötne a coloradói ámokfutó

    Vádalkut kötnének a Batman-film tavaly júliusi bemutatóján egy denveri moziban 12 embert lemészárló, 58 másikat megsebesítő James Holmes ügyvédei az ügyészséggel. A 25 éves James Holmes védői azt remélik, hogy a vádalku keretében tényleges életfogytiglani börtönre válthatnák a halálbüntetést, ami Holmes esetében a valószínű ítélet.
  • Ismét kórházban Nelson Mandela

    Tüdőfertőzése kiújulása miatt csütörtökre virradó éjjel ismét kórházba szállították Nelson Mandela volt dél-afrikai elnököt.
  • Putyin váratlan hadgyakorlatot rendelt el a Fekete-tengeren

    Váratlan hadgyakorlatot rendelt el csütörtökön az orosz államfő a Fekete-tenger térségében - erősítette meg Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő az ITAR-TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.    
  • Sikertelenül zárult az olasz balközép kormányalakítási kísérlete

    Eredménytelennek nevezte az olasz pártokkal tartott konzultációit a sajtónak nyilatkozva Pierluigi Bersani a balközép Demokrata Párt (PD) főtitkára, miután csütörtökön erről az államfőnek is beszámolt.
  • Obama szerint alkotmányos az azonos neműek házassága

    Az amerikai legfelsőbb bíróság számára az Egyesült Államok alkotmánya szilárd alapot jelent annak megállapításához, hogy az azonos nemű házaspárokat ugyanolyan jogok illetik meg, mint a különneműeket - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök.
  • A németek Orbán túlkapásaival vezetik a jó útra gyerekeiket

    Újabb kisfilmet készített az NDR csatorna a német gyerekek számára a magyarországi viszonyok bemutatása céljából. Ebben Orbán Viktor animált figuraként az irodájában ugrándozva beszél a magyar sajtószabadságról, majd kesztyűbábként, utoljára ajándékcsomagokkal és pezsgősüveggel látható szívecskés esőben értékeli a helyzetet.
  • Csak egyetlen ember kedvéért függesztené fel a sztrájkot a BBC

    A tervezett elbocsátások ellen tiltakozva léptek sztrájkba csütörtökön a BBC alkalmazottai csütörtökön, akik pénteken közölték: csak abban az esetben lennének hajlandóak felfüggeszteni a munkabeszüntetést, ha meghalna Nelson Mandela - írja a BBC. Tüdőfertőzése kiújulása miatt csütörtökre virradó éjjel szállították ismét kórházba a volt dél-afrikai elnököt.
  • Brit képviselők: korlátozni kell a munkaerő-áramlást az EU-ban

    Meg kellene vizsgálni az EU-országok közötti szabad munkaerő-áramlás korlátozásának lehetőségét a magas munkanélküliséggel jellemzett időszakokban - írta pénteken megjelent cikkében két tekintélyes brit parlamenti képviselő. Frank Field, az ellenzéki Munkáspárt veterán politikusa, és Nicholas Soames, a kormányzó Konzervatív Párt alsóházi képviselője - Sir Winston Churchill néhai miniszterelnök unokája - a The Daily Telegraph című vezető konzervatív napilapban közölt nyílt levelében "fenntarthatatlannak" nevezte a nagy-britanniai bevándorlás jelenlegi szintjét.
  • Berlusconi nemet mondott a szakértői kormányra

    Elutasította az újabb szakértői vagy intézményes kormány megalakítását Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) elnöke a Giorgio Napolitano államfővel pénteken tartott konzultáción. A PdL kizárólag politikai kormány felállítását tudja elképzelni - hangoztatta Berlusconi az államfővel tartott egyeztetés utáni sajtótájékoztatón. Hozzátette: "nincs más megoldás, mint a PdL és a Demokrata Párt (PD) közötti koalíció".
  • Negyedmillió ukrán rendelkezik kettős állampolgársággal

    Mintegy 250 ezren rendelkeznek Ukrajnában valamelyik szomszédos ország állampolgárságával is, azaz az ukrán mellett egyben magyar, orosz vagy román állampolgárok - írta pénteki számában az Ukrajinszkij Tizsdeny című hetilap.