Az EPP elnöke Johannisnak, Pontának és Băsescunak is üzent


-A A+

Elsők között gratulált  Klaus Johannis győzelméhez Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke.

„Ez nagyszerű hír mind Románia, mind pedig az Európai Unió számára. A jobbközép értékek győztek és büszke vagyok arra, hogy ebből az EPP is kivehette a részét. Klaus Johannis gondoskodik arról, hogy Románia továbbra is demokratikus ország maradjon és a román nép érdekeit szem előtt tartva vezeti majd az országot” – fogalmazott Joseph Daul.

Az EPP elnöke örömét fejezte ki amiatt, hogy a románok nagyon nagy arányban vettek részt a választáson. Ugyanakkor szemére vetette a Victor Ponta vezette kormánynak azt, hogy nem biztosította a megfelelő körülményeket ahhoz, hogy a külföldön élő állampolgárai élhessenek alkotmányos jogukkal.

Ugyanakkor köszönetet mondott Traian Băsescu államfőnek az elmúlt 10 év alatt kifejtett munkájáért.  „Kulcsfontosságú szerepe volt a 20074-es európai uniós csatlakozásban és neki is köszönhető, hogy országa az EU fontos tagországává vált. Traian Băsescunak is köszönhető, hogy Románia most jobb állapotban van és ezért hálásak vagyunk neki” – zárta sorait Joseph Daul, az EPP elnöke. 

Mint korábban írtuk, a legnagyobb páneurópai pártcsalád elnöke az elnökválasztás két fordulója között ellátogatott Romániába is, ahol személyesen biztosította támogatásáról Klaus Johannist. Daul ugyanakkor arra kérte a romániai EPP-tagpártokat, hogy sorakozzanak fel a jobbközép jelölt mögött. 








EZT OLVASTA MÁR?

X