"Aki nem értékeli a nyugati szabad életet, csomagoljon..."


-A A+

Rotterdam muszlim származású polgármestere keresetlen szavakkal kelt ki a nyugati élettel elégedetlen muszlimok ellen egy holland tévéműsorban - adta hírül kedden a Daily Mail című brit lap.

"Aki nem értékeli a nyugati szabad életet, csomagoljon..." - mondta Ahmed Aboutaleb a múlt heti párizsi terrorakciókkal kapcsolatban. Vulgáris szavakkal illette azokat is, akik nem becsülik a szólásszabadságot. "Tűnjetek el Hollandiából, ha nem találjátok a helyeteket!" - fogalmazott a Nieuwsuur című hírműsorban Rotterdam polgármestere, aki maga is bevándorló. 

Az 53 éves Aboutaleb 2008 óta a holland nagyváros első embere. Marokkói születésű, apja imám volt. A 610 ezer lelkes város polgármestere 15 éves kora óta él Hollandiában. Korábban újságíróként dolgozott. 

Nem túl hízelgő véleményét a bevándorlókról sohasem rejtette véka alá: polgármesteri kinevezését követően egy interjúban azt üzente sorstárainak, hogy "hagyjanak fel az önsajnálattal és ha nem akarnak beolvadni (új hazájukban), távozzanak".  

https://www.youtube.com/watch?v=UtPJrB4r2hU

A Daily Mail megjegyzi, hogy Boris Johnson, a brit főváros polgármestere teljesen egyetért rotterdami kollégájának legújabb megnyilatkozásával, és hősnek minősítette Aboutalebet.
EZT OLVASTA MÁR?

X