Három órán át tettette magát halottnak egy túlélő Orlandóban


-A A+

Az orlandói tömeggyilkosság túlélői a veszély elmúlta után is sokkos állapotban vannak.

Egyikük halottnak tettette magát a mosdóban, hogy élve vészelje át a szombatról vasárnapra virradó éjjel történt támadást, egyik társát is sikerült segítenie abban, hogy ugyanígy tegyen - tájékoztat az EuroNews. A szórakozóhelyen körülbelül háromszázan voltak a mészárlás idején.

"Nehéz beszélnem arról, amit átéltem, még mindig sokkol a támadás. Három órán át kellett kitartanom ezzel a férfivel odabenn. Minden egyes alkalommal, amikor lövést hallottam, reméltem, hogy nem találta el egy barátomat sem. Nagyon sok embert ismertem, engem is ismert mindenki. Egy ilyen hely arról szól, hogy az emberek jól érezzék magukat, beszélgessenek, és miközben feloldódnak, tiszteljék is egymást. Megdöbbentő, hogy valaki csak betör egy ilyen helyre, és vérontásba kezd. Ezért hitte mindenki azt, hogy a hangok a zenéhez tartoznak, esetleg tűzijáték lehet a lövés. De rá kellett eszmélnünk, hogy komoly a helyzet. Halottnak tetettem magam a mosdóban, hogy túléljem a mészárlást. Sikerült egy barátomat rávennem, hogy ő is tettesse halottnak magát, így ez a lány is életben maradt. Végigszenvedve a vérontást komolyan együtt tudok érezni azokkal a családokkal, akik elvesztették a szeretteiket a támadásban. A vérontás nem akadályozhatja meg, hogy szeressük és tiszteljük egymást, hogy szabadok maradhassunk, akármekkora gyűlölet is tombol a világban – mondta az orlandói melegbárban történt tömeggyilkosság egyik túlélője.

Így történhetett a vérfürdő

Az ATV a NYT alapján rekonstruálta, hogyan zajolhatott a vérfürdő az orlandói melegbárban.

2:00 előtt - az elkövető, Oma Mateen, Fort Pierce-i lakos leparkol a Pulse előtt a furgonjával

2:02 - Egy AR-15-ös gépfegyverrel és egy pisztollyal, valamint rengeteg lőszerrel belép a melegbárba és elkezd tüzet nyitni. Rövid időre kisétál, majd újra visszamegy az épületbe. 
Öltözők - Néhány bulizó elbújik az öltözőkbe, és onnan értesítik a rendőrséget és üzennek a barátoknak, családtagoknak. Az első értesülések szerint 15  ember rejtőzött el a szobákban. 
Terasz -  Ray Rivera, a 42 éves DJ éppen reggie zenét játszik a teraszon, amikor meghallja a lövéseket. Ekkor így szól: "Azt hiszem valaki petárdázik." A lövések azonban nem maradnak abba. "Holttesteket láttam a földön mindenütt" - emlékszik vissza a DJ. 
Főbejárat - A biztonságiak ott sátoroznak a bejáratál. Egyelőre kérdés, hogyan jutott be a támadó. 
Tánctér - Három DJ vezényletével latin szombatot tartanak a tánctéren. A 30 éves DeAngelo Scott úgy emlékszik vissza, hogy minden helység tömve volt. Neki az egész teremen keresztül kellett furakodnia magát. 1:58-kor hagyta el a teret. 
Ezt követően a rendőrségi egységek páncélozott járművekkel és SWAT kommandósokkal együtt megérkeztek a helyszínre. Ekkor felvették a kapcsolatot a támadóval, ennek részleteit azonban nem árulták el. 

3:00 - A Pulse közzéteszi a Facebook oldalán, hogy baj van, mindenki meneküljön az épületből. 

5:00 - A rendőrség megkezdi a bennragadt emberek kimenekítését. Két bombát robbantanak, hogy ártalmatlanítsák a támadót. 11 kommandós hatol be az épületbe, kisebb tűzpárbaj alakul ki, majd lelövik a támadót. Az egyik tiszt megsebesül a fején, de a sisakja felfogja a lövés erejét. 








EZT OLVASTA MÁR?

X