Tömeges gázolás Nizzában: Átdobták a gyerekeket a kerítésen, hogy mentsék őket


-A A+

Elképesztő pánikról és káoszról számoltak be azok a szemtanúk, akik Nizzában végignézték, hogy egy fehér teherautó 80 embert gázolt halálra.

"Még sosem láttam ehhez hasonló káoszt, hisztériát és terrort" - fogalmazott az egyik szemtanú, aki egy nizzai hotel teraszáról nézte végig a szörnyű eseményeket. 

Sokan arról számoltak be, hogy  több szülő tulajdonképpen átdobta a gyermekét a kerítésen, hogy megmentse őket a száguldó teherautó elől, amely cikkcakkban haladva gázolta az embereket kilométereken át. A nizzai terrortámadásban több, mint 80 ember vesztette életét, köztük gyermekek is. 

Ismali Khalidi amerikai-palesztin író éppen a nővérével együtt volt látogatóban a francia városban, amikor a mészárlás elkezdődött.  "Egyszer csak elkezdett menekülni az embertömeg a Promenade de Anglais-on. Folyamatosan áramlottak... családosok, gyerekek, sok száz ember. Majd egy másik irányból is rengetegen érkeztek. Még sosem láttam ekkora káoszt, terrort és totális információhiányt" - fogalmazott. 

Egy másik szemtanú is azt mondta, hogy az emberek pánikszerű menekülésbe kezdtek, anélkül, hogy tudták volna, mi történt.  "A felénk érkező emberek azt mondták, a rendőrök mondták nekik, hogy rohanjanak, de a legtöbben nem tudták, pontosan mi történt. Egyszerűen csak rohantak az életükért."

Egy másik szemtanú szintén drámai eseményekről számolt be:  "A teherautó a semmiből érkezett és mindenkit elsodort. Mindenkit. Nem voltak biztonságiak, a tüzoltóknak 25 percbe került mire kiértek."  Egy ausztrál turista szintén a menekülő tömegben volt csütörtök éjszaka. Ő is a könnyeivel küszködve emlékezett vissza a drámára: 

"Élő zene volt, mindenki csodálatosan érezte magát, majd hirtelen több ezer ember kezdett el fejvesztve menekülni. Sikítva és kiabálva sprinteltek felén, nem volt választásunk - nekünk is futnunk kellett" - mondta. 








EZT OLVASTA MÁR?

X