Nizzai merénylet: keresnek egy negyedik román állampolgárt is


-A A+

A Coman család egyik tagja és egy fiatal romániai pár után egy újabb román állampolgárról feltételezhető, hogy eltűnt Nizzában a véres merénylet estéjén.

A Mediafax keddi híre szerint a tömeges gázolás helyszínén tartózkodó személyek felkutatására létrehozott SOS Nis Facebook-csoport jelezte, hogy hozzátartozóik keresik a 40 éves Ştefan Valentin Barbut is.

Mint írtuk, a múlt héten SOS Nis Facebook-csoport adott hírt egy három tagú román család eltűnéséről. Előbb a 8 éves kisfiú került elő egy nizzai gyermekkórházban, majd a súlyos állapotban lévő anyját is megtalálták egy másik egészségügyi intézményben. A családfőt, Cristian Comant még keresik.

Hétfőn a Facebook-csoport jelezte, hogy hozzátartozóik keresnek egy fiatal romániai párt is. A 26 éves Alexandru Goldan tulceai, míg a barátnője, a 31 éves Elena bákói származású. A bukaresti külügyminisztérium közleménye szerint eddig senki sem jelentette sem a román, sem a francia hatóságoknak az eltűnéséküket.

FRISSÍTÉS: A bukaresti külügy kedden közölte: a Franciaországból kapott hivatalos információk szerint az állítólagosan eltűnt romániai pár nincs a nizzai merénylet halottai és sérültei között. Alexandru Goldan és a barátnője nem is tartózkodott a francia városban, amikor a kamionos gázolás történt.

A francia hatóságok hétfői adatai szerint a nizzai merénylet halálos áldozatai közül tizennégyet még nem sikerült azonosítani.








EZT OLVASTA MÁR?

X