Kész volt meghalni a nizzai merénylővel szembeszálló robogós


-A A+

„Teljes erőmből ütöttem, újra és újra” - megszólalt az a férfi, aki megpróbálta megállítani a nizzai merénylőt. Robogójával mellé hajtott, felkapaszkodott a kocsira és az ablakon át próbálta kiráncigálni, miközben a merénylő pisztolyt szegezett rá, de az nem működött. 

Mindenáron meg akarta állítani a támadót - mondta az a robogós, aki szembeszállt a nizzai merénylővel. A Nice-Matin című helyi napilapnak a Franck néven említett férfi elmondta: "Kész voltam meghalni". Megállítani nem tudta az ámokfutót, ő pedig bordatörést és zúzódásokat szenvedett.

Látta a testeket szétrepülni

A férfi feleségével a tűzijátékot szerette volna megnézni. De későn érkeztek, ezért visszafordultak fagylaltozni. Ekkor vették észre, hogy rohannak az emberek, a teherautó pedig ott volt mögöttük. A járdán előzött teljes gázzal. Még mindig látom a testeket szerteszét repülni. Azonnal felfogtam, mi történik" - emlékezett vissza Franck, aki szólt a feleségének, hogy szálljon le a robogóról.

A merényletről készült videofelvételeken azt lehetett látni, hogy a férfi a robogójával a teherautó mellé hajt, majd a motor eldől. Úgy tűnt, mintha az autó kerekei alá került volna, de sikerült a teherautó mellett futnia, és felkapaszkodnia a vezetőfülkéhez. A reptéri alkalmazottként dolgozó Franck elmondta: "Nem tudtam mit teszek, de sikerült a vezetőfülke ajtajában megkapaszkodnom".

Teljes erejéből ütötte

Az ablak le volt húzva, így szemtől szembe kerülhetett a merénylővel. "Teljes erőmből ütöttem, újra és újra (...) bal kezemmel, annak ellenére, hogy jobbkezes vagyok" – magyarázta. A merénylőnek fegyver volt a kezében, de nem működött. „Kész voltam meghalni, hogy megállíthassam” - jelentette ki Franck. Mivel nem tudta kinyitni az ajtót, az ablakon keresztül próbálta meg kiráncigálni a támadót.

A merénylő fegyverével fejbe verte; a sebet össze is kellett varrni. A robogóson kívül egy biciklis is megpróbált felkapaszkodni a teherautóra, de amikor meglátta, hogy fegyver szegeződik rá, eleresztette az ajtót.

A terrortámadásban 84 ember vesztette életét és több mint 300-an megsebesültek, többen továbbra is életveszélyes állapotban vannak. A támadót végül a rendőrök lelőtték.
EZT OLVASTA MÁR?

X