Milánóban lelőtték a berlini merénylőt


-A A+

A Bild német lap szerint Milánóban lelőtték Anis Amrit, a hétfői berlini merénylet elkövetésével gyanúsított tunéziai férfit. A hírt később Marco Minniti olasz belügyminiszter is megerősítette, ujjlenyomat-vizsgálat alapján „minden kétséget kizáróan” Anis Amrival végeztek Milánóban. 

Az olasz belügyminiszter péntek délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, hajnali 3 óra körül, egy rutinellenőrzés során állították meg az autóját a város északi részén, a Sesto San Giovanni városrészben. Anis Amri tüzet nyitott a rendőrökre és Allah akbart is kiáltott. Egy rendőr, Cristian Movio megsebesült, súlyos, de nem életveszélyes állapotban van.

A tunéziai férfinál egy vonatjegyet is találtak, amely szerint Berlinből Franciaországba utazott, majd onnan Torinó érintésével érkezett Milánóba.

Anis Amri 2011-ben hagyta el szülőhazáját, Tunéziát. Olaszországba került, ahol különösen erőszakos fellépéséről ismerték, diáktársait is terrorizálta. Gyújtogatás miatt négy évre börtönbe került, bátyja szerint itt radikalizálódott. 2015 nyarán került Németországba. Menedékkérelmét elutasították ugyan a német hatóságok, de azért nem tudták visszatoloncolni szülőhazájába, mert Tunézia nem ismerte el, hogy az ország állampolgára lenne.

A lengyel rendszámú kamion hétfőn este hajtott be Berlin egyik legnagyobb karácsonyi vásárának tömegébe. 12-en meghaltak a támadásban, köztük a kamion eredeti, lengyel sofőrje is. A terrortámadást az Iszlám Állam vállalta magára. A nyomozás eddigi adatai szerint a tunéziai származású gyanúsított, Anis Amri vezette a kamiont.

Cikkünk frissül








EZT OLVASTA MÁR?

X