Észak-Korea is beszólt Trumpnak a párizsi klímaegyezmény miatt


-A A+

Már Észak-Korea részéről is megkapta a magáét Donald Trump amerikai elnök, amiért kilépett a párizsi klímaegyezményből.

Rövidlátó és buta lépésnek minősítette az észak-koreai vezetés Donald Trump lépését, amellyel kivonta az Egyesült Államokat az egyezményből.

Az Independent azt írja, Észak-Korea álláspontja szerint az emberiség jelenlegi legsúlyosabb kihívását adja a globális felmelegedés, az amerikai elnök döntése pedig a teljes bolygóra kihat. "Az Egyesült Államok önző lépése nemcsak a környezet védelmére irányuló nemzetközi törekvésekre van súlyos következménnyel, hanem más területekre is" – olvasható a Koreai központi hírügynökség honlapján.

A meg nem nevezett külügyminisztériumi szóvivő szerint az USA saját jólétét a bolygó kárára biztosítja.

Mint ismert, az Egyesült Államok ezzel a világ két olyan államához csatlakozik, amelyik kimaradt az egyezményből: az egyik Szíria, a másik Nicaragua. Előbbi a civil háború miatt nem csatlakozott, utóbbi pedig a kimaradással jelezte, hogy nem tartja eléggé szigorúnak az egyezmény követelményeit. Jelenleg 195 állam részese az egyezménynek, ebből 147 ratifikálta is.

Korábban Putyin védelmébe vette Trumpot, mint fogalmazott, "lehet hogy a hivatalban lévő elnök úgy gondolja, ez nem volt átgondolt lépés, lehet, hogy szerinte nincsenek meg az ehhez szükséges források". Orbán Viktort viszont sokkolta a döntés. Mint elmondta, Magyarországon közmegegyezés van abban, hogy a klímaváltozás valóság, veszélyes dolog, és mivel globális természetű, ezért a vele szembeni fellépés is globális szintű cselekvést igényel.







EZT OLVASTA MÁR?

X