Román-barát kongresszusi képviselőket tüntetett ki Johannis


-A A+

Az Egyesült Államok Kongresszusának több tagját tüntette ki csütörtökön Klaus Johannis államfő. Ebből az alkalomból az elnök kijelentette, hogy Románia az USA lehető legjobb partnere. 

„Ezek a kitüntetések elismerésünket és hálánkat fejezik ki azért az elhivatott munkáért, amelyet Önök a stratégiai partnerség elmélyítése érdekében fektetnek be. (...) Ezek a kitüntetések valós szimbólumai az országaink és népeink közötti bizalomnak” – mondta Johannis az amerikai Kongresszusban. 

A román államfő hozzátette, a ceremónia jó alkalom a román-amerikai stratégiai partnerség 20. évfordulójának megünneplésére, és arra emlékeztet, hogy a két ország azonos értékek és egymás kölcsönös támogatása mellett kötelezte el magát. 

„Románia valóban az Egyesült Államok lehető legjobb partnere” – jelentette ki Johannis, aki az ünnepségen Michael Ray Turnert, az Egyesült Államok Kongresszusa romániai baráti csoportjának társelnökét, Devin Nunes-t, az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának elnökét, Mike Rogers-t, az amerikai képviselőház stratégiai albizottságának elnökét, valamint Jackie Walorskit és Robert Aderholt-t, a képviselőház romániai baráti csoportjának tagjait tüntette ki. 

„Nagyra értékeljük kétoldalú gazdasági és katonai kapcsolatainkat. Nagyra értékeljük az Ön jelenlétét, azt, hogy vendégül láthatjuk. Nagyra értékeljük, hogy Ön nemcsak a romániai demokrácia védelmezője, hanem a Románia és az USA közötti szoros kapcsolaté is' - mondta Michael Ray Turner a román államfőnek. Devin Nunes „nagy megtiszteltetésnek” nevezte a Johannistól kapott kitüntetést, hozzátéve, hogy „nem történik meg gyakran, hogy a Kongresszus tagjai egy államfőtől kapjanak elismerést”. 








EZT OLVASTA MÁR?

X