Brexit-ellenes levelet írtak a brit zeneipar nagyjai


-A A+

Annie Lennox, Chrissie Hynde, a Pink Floyd dobosa, Nick Mason, Ed Sheeran menedzsere, Stuart Camp és a Grammy- és Emmy-díjas filmzeneszerző, David Arnold is aláírta azt a levelet, amelyben a Music4EU új szervezet kijelenti, hogy a Brexit jelentős veszélyt jelent az Egyesült Királyság zeneiparára, és felszólítja a brit kormányt, hogy találjon rá alternatívát, írja a Variety.

A kezdeményezést a legnagyobb brit zeneipari szervezetek támogatják.

Világos az a veszély, hogy a Brexit utáni Egyesült Királyságban sokkal többe kerül majd elérni a fogyasztókat, a rajongókat, és a nemzetközi piacokra nehezebb lesz bekerülni, fogalmaz a levél. „Erre a helyzetre senki sem szavazott, függetlenül attól, hogy igennel vagy nemmel voksolt a Brexitre. Életbevágó kiutat találni ebből a kalamajkából, ezért arra kérjük a kormányt, hogy elemezze annak lehetőségét, hogy megtartsuk jelenlegi befolyásunkat és szabad kereskedelmünket” – olvasható a szövegben.

A Music4EU társszervezője, a Deviate Digital ügyvezetője, Sammy Andrews szerint ritka, hogy a brit zeneipar szereplői ennyire egységesen vélekedjenek egy témáról, ez is a helyzet is a jelenlegi helyzet okozta aggodalom magas fokát mutatja.

A zeneipar 4,5 milliárd fontot hozott a brit gazdaságnak 2017-ben, ennek ellenére teljesen megfeledkeztek róla a Brexit-tárgyalások alatt, véli a Paul Pacifico, az AIM ügyvezetője.

A levél teljes szövege és aláíróinak listája a Variety cikkében olvasható.








EZT OLVASTA MÁR?

X