Orosz és magyar valóságot láthatunk februárban a marosvásárhelyi Stúdió Színházban


-A A+

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Magyar Kara két előadást tűzött műsorra a Stúdió Színházban: február 5-én, kedden 19 órától a Katicabogár című előadás lesz műsoron Forgács Péter rendezésében, 7-én, csütörtökön pedig a Pintér Béla drámája alapján készült Szutyok, Gecse Ramóna rendezésében.

Az egyetem végzős színészosztályának Katicabogár című előadását Forgács Péter, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem színészmesterség tanára, 2009-ig a Vígszínház rendezője állította színpadra. A kortárs orosz dráma egy temető melletti négyemeletes háztömbben játszódik. Gyimát besorozták a hadseregbe, az ő búcsúbulijára esünk be. Mindnyájan vágyunk valamire: kitörésre, megtisztulásra, mámorra, szerelemre, hatalomra. Vajon mennyi pénz kell ahhoz, hogy megvehessük a boldogságot?Az előadásban Pignitzky Gellért, Czirják Beatrix, Belágyi Hanna, Daragus Anna, János Hajnalka/Vári Vivi másodéves magiszteris színészhallgatók játszanak, valamint Lajter Márkó Ernesztó elsőéves magiszteris színészhallgató; díszlet-jelmeztervező Mihály Katalin és Székely Timea, harmadéves látványtervező szakos hallgatók. Rendezőasszistens: Dobrovszki Dóra és Ősz Emese, teatrológia szakos hallgatók.

Pintér Béla színész, drámaíró, rendező, a kortárs színházi élet ikonikus alakja. Egyik legjelentősebb magyar alkotóműhelyként számon tartott, budapesti székhelyű társulatának két évtized alatt 24 darabot írt és rendezett. Előadásai a magyar hétköznapokról szólnak, ezek közé tartozik a 2010-ben bemutatott Szutyok is, olvasható az egyetem közleményében.A szülői szeretet önzetlen és feltétel nélüli, hiánya torz lélekhez vezet. Szutyok árva, és a világot okolja amiért őt nem, illetve nem úgy szeretik. Dühében csapkod, dobálózik és kegyetlen. A gonosz embert pedig mindenki kerüli, tehát folytatódik a harc a szeretetért, egyre elszántabban. De hova vezet az ilyen ördögi kör? A kérdésre az elsőéves magiszteri színészosztály hallgatói színészmesterség-tanárukkal, Gecse Ramónával közösen keresik a választ.

Az előadásban Ádám Kornél, Ágh Barbara, Czüvek Loránd, Kocsis Anna, Lajter Márkó Ernesztó, Pál Zoltán, Rákosy Anikó, Ágh Barbara, Vadász Bernadett, Zádor Fanni elsőéves magiszteris színészhallgatók, illetve Kiliti Krisztián rendező szakos hallgató játszanak; díszlet-jelmeztervező Papp Gyopár harmadéves látványtervező szakos hallgató.

Jegyek a Stúdió Színház jegypénztárában minden kedden 14-18 óra között vásárolhatóak, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. A Stúdió Színház műsoráról és jegyfoglalásról bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak.








EZT OLVASTA MÁR?

X