Ötödik alkalommal keresik Erdély legszebb magyar dalát


-A A+

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete idén ötödjére hirdeti meg zenei pályázatát minden erdélyi zenésznek és zenekarnak, legyenek akár amatőrök, avagy hivatásosak.

Keddi közlésük szerint a pályázat célja, hogy elősegítse a minőségi, magyar nyelven íródott, itthoni dalok születését, illetve hogy olyan tehetségeknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget, akik másképp nehezebben kapnának nyilvánosságot.

Ezért ebben az évben is jelentkezhet bármelyik erdélyi zenekar, ha magyar nyelvű, saját dalt ír és ad elő. Ahogy az elmúlt években már hagyománnyá vált, a pályázaton idén is két kategóriában zsűrizik majd a dalokat: 25 év alattiban és 25 év fölöttiben. A felhívásra bármilyen zenei stílusban lehet nevezni, sőt, kifejezetten bátorítják az underground stílusokban alkotókat, hogy dalaikkal színesítsék a hazai zenei palettát.

Az V. Legszebb Erdélyi Magyar Dal pályázati határideje 2019. szeptember 30., a döntő és gálaest 2019. november 9-én lesz majd Kolozsváron. További részletek és a jelentkezési lap elérhető az EMKISZ honlapján.








EZT OLVASTA MÁR?

X