Tompa Andrea a Törzsasztal következő vendége


-A A+

Tompa Andrea lesz a Törzsasztal vendége április 26-án, pénteken 18 órától a Várad szerkesztőségében, Nagyváradon – tájékoztatott kedden az irodalmi folyóirat szerkesztősége.

Az író, színikritikus Kolozsváron született, az ELTE Bölcsészkarának magyar-orosz szakán végzett, Budapesten él. Első színházi tárgyú írása 1999-ben jelent meg a Színház folyóiratban, azóta rendszeresen közöl a magyar nyelvű színházi újságokban. 2004-ben doktorált az ELTE orosz irodalom szakán Színház és teatralitás V. Nabokov életművében című disszertációval. 2005 óta a Színház folyóirat szerkesztője, tanít a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karán, ahol jelenleg adjunktus.

Számos nemzetközi szemináriumon vett részt, tanított és publikált külföldön, sok nemzetközi fesztiválon is részt vett, színházi könyveket szerkesztett, oroszból fordított színdarabokat. 2010-ben jelent A hóhér háza című első könyve, amit Kolozsvár regényeként is emlegetnek, s amelyben Erdély sokféle közege elevenedik meg, amit a szerző egy kamaszodó lány szemével láttat.

Tompa Andrea volt az első, akinek a Békés Pál-díjat odaítélték. Ezt az idén kapta meg. A napokban jelent meg az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon is bemutatott Fejtől s lábtól címmel új nagyregénye is.

A kérdező ezúttal is Kőrössi P. József, a rendezvény kezdetén bemutatják a Várad folyóirat legújabb, idei 4. számát. 








EZT OLVASTA MÁR?

X