Marosvásárhelyen „vendégszerepel” Seress Rezső, a Szomorú vasárnap legendás szerzője


-A A+

A budapesti Madách Színház vendégelőadása lesz látható szeptember végén a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter és Nagy Sándor szereplésével.

Müller Péter Seress Rezső dalainak felhasználásával írt Szomorú vasárnap című zenés darabja egy halhatatlan szerelem történetét mutatja be. A legendás zongorista ezúttal városunkba jön. Jön hogy „rendezze a cehhet”, hogy egész sorsát – s vele sok évtized magyar történelmét – zenével, dallal és tánccal újra elmesélje. És jön Jani pincér, egyetlen barátja. És jön a felesége, Helénke, akivel hosszú életének minden küzdelmét végigélte. Beszállnak a játékba. Seress csak a végén tudja meg, hogy Helénke szerette – szerelemmel szerette, olvasható a Horgas Ádám rendezte előadás beharangozójában.Seress Rezsőt Rudolf Péter, Helént Nagy-Kálózy Eszter, Jani pincért Nagy Sándor alakítja. A díszlettervező Horgas Péter, a jelmeztervező Bujdosó Nóra, a zenei vezető Kocsák Tibor, a koreográfus Hajdu Anita, a szcenikus Tompai Zsuzsa, a videó-animáció Molnár Balázs és Vincze Nóra munkája, a hangmérnök Ditzmann Tamás, Nagy Gergely, a zenei munkatárs Erős Csaba, Neumark Zoltán és Puskás Péter. A rendező munkatársai Kutschera Éva és Nagy Attila, a dramaturg Vinkó József.

A vendégelőadások szeptember 28-án, szombat 16 és 20 órától, szeptember 29-én, vasárnap 15 és 19 órától láthatók a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében. Jegyek a színházban működő jegypénztárban (kedd-péntek 9.00-15.00 óra között és előadás előtt egy órával, tel. 0365 806 865), a színház Kultúrpalotában működő jegyirodájában (kedd-péntek 12.00-17.30 óra között, tel. 0372 951 251), valamint online válthatóak.








EZT OLVASTA MÁR?

X