Vásárhelyi órák a Bolyai Klubban


-A A+

Vásárhelyi órák címmel szervez középiskolásokat megszólító, iskolán kívüli foglalkozásokat a Bolyai Klubban a Marosvásárhelyi Kulturális Központ, partnerségben a Látó szépirodalmi folyóirattal. A foglalkozások célja, hogy az iskolai tantervet kiegészítve megismertesse a diákokat a Marosvásárhely szellemi értékeivel, történetével, neves személyiségeivel. A május folyamán irodalom és klasszikus zene témakörében tartott interaktív foglalkozás május 16-án startol, amelyen Vida Gábor író, a Látó szépirodalmi folyóirat szerkesztője a Bolyai Farkas Elméleti Líceum diákjaival találkozik.

A Marosvásárhelyi Kulturális Központ fontosnak tartja, hogy hozzájáruljon Marosvásárhely kulturális életének gazdagításához, megerősítéséhez. Tervei, elképzelései ennek szellemében fogannak. Emellett kiemelt fontosságot tulajdonít a helyi identitás erősítésének: a település tágan értelmezett kulturális örökségének újszerű bemutatására törekszik, városuk újrafelfedezésére buzdítva a vásárhelyieket.

Ezt a célt szolgálja a Bolyai Klub is, amely különböző kulturális programoknak biztosít helyszínt, illetve különböző egyesületek, alapítványok műhelymunkájának nyújt hátteret.

A kellemes kávéházi környezetben tartott irodalmi foglalkozások a Látó szépirodalmi folyóirattal közös partnerségben valósulnak meg, így a diákok nemcsak hallhatnak a marosvásárhelyi költőkről és írókról, hanem meg is ismerkedhetnek velük.

A diákok az irodalom mellett Marosvásárhely zenei múltjáról is szerezhetnek információt az interaktív Vásárhelyi órákon. Kik voltak akkor és kik most azok a személyek, intézmények, akik a zenei élet felvirágoztatásában szerepet vállaltak? Kik voltak azok a világhírű előadóművészek, akik Marosvásárhelyen megfordultak? Ezekre a kérdésekre a diákok Szász Emesével, a Művészeti Líceum tanárának vezetésével találhatnak választ.

A Vásárhelyi órák programja:

2013. május 16., csütörtök – Vida Gábor

2013. május 23., csütörtök – Demény Péter

2013. május 22., szerda, – Szász Emese

2013. május 29., szerda,– Szász Emese

2013. május 30., csütörtök – Láng Zsolt

 

 








EZT OLVASTA MÁR?

X