Hippolyt, a lakáj új szabadtéri helyszínen látható Szatmárnémetiben


-A A+

Először lesz szabadtéri előadás az Északi Színház udvarában péntek este 9 órakor. A Harag György Társulat az eredetileg a Tűzoltótoronyhoz tervezett Hippolyt, a lakáj című előadását játssza.

„Az udvar előadások szempontjából eddig nem volt kihasználva, ám miután kiderült, hogy a mobilszínpadunk épp befér az udvarra, új távlatok nyíltak meg a szabadtéri előadások tekintetében. Az északi Színház díszlettervezői és dizájnerei azon dolgoznak, hogy kellemessé tegyék a környezetet, égősorok és egyéb dekorációs elemek gondoskodnak majd arról, hogy az udvar különleges hangulata megragadja a nézőket. Az udvar logisztikai szempontból is előnyös, hiszen pár lépésre vannak az öltözők, illetve a háttérszemélyzet raktárai. Bízunk benne, hogy sikerül egy új játszóhelyet létrehoznunk, amelyet máskor is, nem csak járványhelyzetben tudunk majd hasznosítani” – idézi a színház közleménye Bessenyei Gedő István társulatigazgatót.Az előadás leírása szerint Schneider Mátyás fuvarozó meglepő gyorsasággal gazdag és sikeres lesz, életét viszont megkeseríti a felesége által szerződtetett grófi lakáj – mert mostanság a lakáj a divat. Schneider lányát, Terkát egy jó családból származó férfihoz, Makács úrhoz akarja hozzáadni a mama, ám arra ő sem számít, hogy a lánya szívét lassacskán egy inkognitóban náluk dolgozó elszegényedett nemesi sarj hódíja meg. A helyzetet pedig tovább bonyolítja Mimi, a lokáltáncosnő megjelenése. Az arisztokrata családoknál szolgáló komornyik bevezetése „újgazdagék” háztartásába számos nevettető helyzetre ad alkalmat.

Hippolyt, a lakáj szereplői: Gaál Gyula, Nagy Orbán, Moldován Blanka, Bogár Barbara, Bodea Tibor, Péter Attila Zsolt, Diószegi Attila, Gál Ágnes, Keresztes Ágnes és Orbán Zsolt. A produkció díszlettervezői Fornvald Gréti és Cristian Gătina, jelmeztervezője Szabó Anna, zenei vezetője és zenekarvezetője Manfrédi Annamária, koreográfusai Gabriela Tănase és Bordás Attila, rendezőasszisztense Poszet Nándor, ügyelője és súgója Varga Katalin.

Jegyek kaphatók az Északi Színház jegypénztárában minden hétköznap 10 és 17 óra között, vagy az előadások előtt egy órával a helyszínen, illetve a Biletmaster.ro online jegyértékesítő rendszerben.
EZT OLVASTA MÁR?

X