„Balhésan” kezdődik a Filmszereda


-A A+

Lóth Balázs Pesti balhé című játékfilmjével indul útjára Csíkszereda hat napos filmünnepe. A „kettő az egyben” filmfesztivál keretében egymást kiegészítve szervezik a Filmszereda – Székelyföldi Mozgóképfeszivált és a Filmtettfeszt – Erdélyi Magyar Filmszemlét. Hat nap alatt 15 filmet vetítenek a Mikó-várban és a Csíki Moziban szeptember 1520. között.

A kettős fesztiválon a legújabb magyar és román filmek mellett két díjnyertes nemzetközi filmet is megtekinthetünk. A nappali vetítések tervezett helyszíne a Mikó-vár, az esti vetítéseké a Csíki Mozi. Kedvezőtlen időjárás esetén a várba tervezett vetítéseket is a moziban láthatják a filmkedvelők. A rendezvénysorozat első három napján a Filmszereda kínálatát láthatjuk, utolsó három napja pedig a Filmtettfeszt alkotásait hozza Csíkszeredába. A fesztiválmegnyitón közreműködik a Csíki Kamarazenekar.

A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a járványügyi intézkedések értelmében a mozitermekben a rendelkezésre álló ülőhelyeknek csak a fele értékesíthető, így minden esetben ennek megfelelő számú jegyet vásárolhatnak elővételben. A Mikó-várba tervezett vetítések előtt félórával a helyszínen is válthatnak belépőket, az elővételt követően fennmaradt helyek függvényében.

Jegyek vásárolhatók elővételben a www.bilete.ro jegyértékesítő portálon, illetve a Csíki Mozi jegypénztárában.

A részletes program megtekinthető itt.








EZT OLVASTA MÁR?

X