A Kunigunda hozománya című mesemusical a Csíki Játékszín első beltéri előadása


-A A+

Szeptember 11-én, péntek délután 18.00 órától a Mikó-vár helyett a Csíki Játékszín nagytermében lesz látható Márkó Eszter rendezésében Muszty Bea és Dobay András mesemusicalje, a Kunigunda hozománya, melyet a színház családi programként is ajánl a közönségnek.

Mivel csökkentett nézőszámmal lehetővé vált a produkció beltéri játszása, a színház indokoltnak találta a helyszín megváltoztatását a képlékeny időjárásra és a gyerekekre való tekintettel is.A színház közleménye kiemeli, a járványhelyzetre való tekintettel a maszk viselése a gyerek- és felnőtt nézők számára is kötelező lesz, a további óvintézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról a helyszínen értesülhetnek majd a nézők.

A Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával megvalósult produkció kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól. Legátó király birodalma tönkremegy, és az országot csak az mentheti meg, ha Bandura, vagy Dákó királyfi gyorsan feleségül veszi valamelyik gazdag királylányt. A szépséges Kunigunda fényképe mindkettőjüket elvarázsolja, és gondolkodás nélkül útnak indulnak, hogy legyőzve a veszélyes akadályokat, elnyerjék a kezét. A királylány anyukája, Moderáta királynő roppant okosan terveli ki a próbatételeket: csak az veheti feleségül Kunigundát, aki legyőzi az erdőben garázdálkodó Lila Kacaj boszorkányt, a vérszomjas sivatagi rablót, Ben Gazt és végül Hexametert, a szörnyűséges hatlábú sárkányt. Akárcsak a legtöbb mesében, a viszontagságos és próbákkal teli út végén ezúttal is kiderül: az igazság győz és mindenki elnyeri méltó jutalmát, vagy büntetését.

Jegyek csak másfél órával az esemény kezdése előtt válthatók a helyszínen, a belépőjegy ára 10 lej, további információk pedig a 0751-039-026-os telefonszámon igényelhetőek.








EZT OLVASTA MÁR?

X