17 kortárs művészeti kiállítással kezdődik az ősz Kolozsváron


-A A+

Az egykori gyárépületből lett Centrul de Interes kiállítótereiben olasz, magyar, belga kortárs művészek állítanak ki, de több mint 30 hazai művész és designer is bemutatkozik. Szeptember 11-én, pénteken 16 és 20 óra között látogathatók először az új tárlatok, derül ki a galériaegyüttes közleményéből.

Az olasz kortárs művészetet Alfredo Pirri és Valentina Valentini képviseli. Pirri, aki a Velencei Biennálé rendszeres kiállítója, és a New York-i MoMában is szerepelt, Passi (Lépések) című ciklusának részeként tükörfelületté változtatja az Atrium terem padlóját, amelyen a látogatók sétálhatnak. A megnyitón a Broken című performanszt Andreea Jura, a Kolozsvári Román Opera balerinája adja elő. Valentina Valentini kurátor az olasz videoművészet történetét mutatja be nemzetközi körútra készülő kiállításán.

A BAZIS Contemporary galéria Szűcs Attila Transhuman Etudes című festménysorozatát és Virgilius Moldovan On discussion című szoborkiállítását mutatja be. Utóbbi méretükkel, groteszk pózaikkal zavarba ejtő szobrokat sorakoztat fel, amelyek a szexualitás, a gyerekkori szorongás, magány, obszcenitás és a voyeurizmus témáit vetik fel.

A CAMERA kiállítótér Tomas Bachot belga fotográfus rendhagyó kiállítását látja vendégül. A művész szíriai polgárok Google Mapsen közzétett 360 fokos felvételeit gyűjtötte össze.

Emellett számos hazai művész kiállítása és projektjei tekinthetőek meg péntektől a helyszínen, a Centrul de Interes rezidens művészei pedig meghívott kollegáik munkáit állítják ki a műtermeikben. Részletek itt olvashatóak.

Pénteken az 1., 3., 4. és 5. emeleten található kiállítások 16 és 20 óra között látogathatóak. A közönséget a járványügyi előírásoknak megfelelően, korlátozott számban engedik be a kiállítóterekbe. Szeptember 12-től október 17-ig pedig keddtől szombatig 16 és 19:30 között látogathatóak az 1. és 4. emeleti kiállítások. 








EZT OLVASTA MÁR?

X