Kosztolányi-esttel ünneplik a magyar dráma napját Csíkszeredában


-A A+

A Játszótársak című Kosztolányi-estet mutatják be a Csíki Játékszín művészei a magyar dráma napja alkalmából a Mikó vár udvarán szeptember 21-én, hétfőn.

A leveleket, verseket, novellákat és naplórészleteket felhasználó előadás nem csak Kosztolányi Dezső életéről szól, hanem arról is, hogy ő hogyan látta az életet? Hogyan látta a halált? Hogyan szeretett? És felesége, Kosztolányiné Harmos Ilona, hogyan viselte férje szenvedélyes kicsapongásait és szélsőséges megnyilvánulásait? A 2019-ben bemutatott előadás alkotói és előadói Némethy Zsuzsa és Bilibók Attila.

A magyar dráma napját, melyet a Magyar Írók Szövetsége kezdeményezett, 1984-től minden évben szeptember 21-én ünneplik annak emlékére, hogy 1883-ban a Nemzeti Színházban, ezen napon volt az ősbemutatója Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének. A magyar dráma napja a magyar drámairodalom értékeire hívja fel a figyelmet és többek között az is célja, hogy ösztönözze az írókat újabb alkotások létrehozására.

Jegyek kezdés előtt másfél órával válthatók a helyszínen 20 lejes áron. A helyek érkezési sorrendben foglalhatók el, és a járványhelyzetre való tekintettel, számuk korlátozott. Információk a 0751-039-026-os telefonszámon. A produkció a magyar kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.








EZT OLVASTA MÁR?

X