Jazz in the falumúzeum: új kolozsvári helyszínt laktak be a zenerajongók


-A A+

Péntek délután kezdődött el a Jazz in the Park „apró kiadása”, a Tiny Version, amely a megszokott sétatéri helyszín helyett a falumúzeumban várja a kikapcsolódni vágyó zenerajongókat vasárnapig. A minifesztivált jövőre is megszerveznék a sétatéri nagy fesztivál mellett, tudtuk meg a helyszínen.

A minifesztivál főszínpadán péntek este a JazzyBIT koncertezett, szombaton a Damian Drăghici Etnic Jazz Band, vasárnap pedig Teodora Brody Enache lép fel, a kisszínpadon pedig minden este két helyi előadó zenél. A jegyek egyébként már minden napra elfogytak.„Rengeteg jó kolozsvári jazz banda van, és őket próbáltuk kicsit reflektorfénybe helyezni, így olyan előadókat hívtunk meg, mint az Edina & Friends, a Rubié Trio, vagy Muntet, aki egy nagyon jó kolozsvári szaxofonos. Az idei fesztiválra sajnos csak 500 jegy volt eladó, és néhány nap alatt el is fogyott az összes. Nem csak Kolozsvárról jöttek, hanem Brassóból, Bukarestből és Temesvárról is. Ez egy teszt most, és ha szeretni fogják az emberek, jövőre is megtartjuk” – mesélte Dobie Ádám helyi fellépőkért felelős szervező.

Van egy DJ színpad is, ahol bakelitlemezekről megy a zene, de olyan DJ is van, aki csak kazettákról zenél. Ugyanitt bakelitvásár is van, ahol minden műfaj kedvelője megtalálja a neki tetsző lemezeket, a főszínpadtól nem messze pedig vintage vásárt állítottak fel, itt ruhákat, ékszereket, különböző kézzel készített dísztárgyakat lehet vásárolni.A Jazz in the Park fesztivál elmaradhatatlan eleme minden évben a zeneoktatás, így idén Drum Campet, dobműhelyt rendeztek be, ahol elektromos dobokat lehet tesztelni, oktatók segítségével. Ide jöhetnek gyerekek és felnőttek egyaránt, akik ki szeretnék próbálni ezt, persze csak előzetes online regisztráció után.








EZT OLVASTA MÁR?

X