Online élő közvetítésben mutatják be Radu Afrim legújabb marosvásárhelyi rendezését


-A A+

Élőben közvetíti a marosvásárhelyi Tompa Miklós Társulat új előadásának bemutatóját: a Grand Hotel Retromadár című produkciót két részletben, december 19-én és 20-án este 19 órától tekintheti meg a közönség.

A színház közleménye emlékeztet, hogy Radu Afrim rendező a 2020/2021-es évadban ötödik alkalommal dolgozik a Tompa Miklós Társulat színészeivel. Az előző négy együttműködésben született produkciók közönség- és szakmai kedvencek lettek, hangsúlyozzák. Az improvizációkon alapuló, közösen írt Az ördög próbája (2014), a Bartis Attila regénye nyomán készült A nyugalom (2015) és a saját szerzeményű Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan (2016), valamint az Ivan Viripajev drámája alapján készült Részegek (2018) után idén, 2020. december 19-én és 20-án Grand Hotel Retromadár címmel kerül bemutatásra a legújabb produkciója.Az előadás 2020-ban játszódik. Mioara, aki a 70-es években a Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan tömbházában lakott, időközben felnőtt, írónő vált belőle és Belgiumban él. Hazatér szülővárosába, hogy megírja legújabb regényét, amely talán segít megszabadulnia az állandó múltba fordulástól. Talán.

A tömbházból mára hotel lett, a neve Grand Hotel Retromadár, tulajdonosai egy bizarr pár, Aladár, az egykori virágárus és romantikus felesége, Zita. A hotelt a rendszerváltás utáni társadalom különböző rétegeit képviselő karakterek népesítik be: a rendőr, a pszichológus, a zenész, az énekes, a takarítónő mellett megjelennek a perifériára szorult alakok is. Az előadás általuk jeleníti meg napjaink világát, annak dilemmáit és problémáit, és egyben a művészet szerepére is reflektál.

A korábbi előadáshoz hasonlóan a produkcióban ezúttal is ötvöződik a színpadi költészet, a humor és a társadalomkritika. A nézők által már ismert múlt találkozik a jelennel: előbbi itt már visszaemlékezés, utóbbi pedig az egykori álmok és tervek helyét vette át. De vajon milyenné vált a gyermekként remélt szabadság mára? 

A Grand Hotel Retromadár című produkció kétestés bemutatójára 2020. december 19-én és 20-án este 19 órától online kerül sor. A bemutató élő közvetítésére jegyeket 19 lejért online vásárolhatnak az érdeklődők. A néző az előadás linkjét kezdés előtt egy órával kapja meg e-mail üzenet formájában a szolgáltatótól (eventim.ro), belépni a közvetítésre a megvásárolt jegyen szereplő jelszóval tud. Jegyeket a bemutatóra legkésőbb az előadás napján 18 óráig lehet váltani.

A színház felhívja a nézők figyelmét arra, hogy az előadás élő közvetítés (nem felvétel) formájában történik, ezért utólag nem nézhető vissza. További információk a színház honlapján, valamint a társulat Facebook oldalán olvashatók.








EZT OLVASTA MÁR?

X