Ismét színpadon a Bányavirág a marosvásárhelyi színházban


-A A+

Székely Csaba Bányavirág című színművét Sebestyén Aba rendezésében a Yorick Stúdióval együttműködésben 2011/2012-es évadban, 2011. október 9-én mutatta be a Tompa Miklós Társulat. A számos fesztiválszereplést, vendégjátékot és szakmai elismerést követően a több mint 60 alkalommal játszott előadás a 2015/2016-os évadban is szerepel a Tompa Miklós Társulat műsorán.

A premier előtt a szerző  így írt ajánló soraiban:  „Székelyföldön kétszer nagyobb az öngyilkosságok aránya, mint egész Romániában. Senki nem tudja, miért. Egyesek a zord időjárással, a hegyvidék ridegségével magyarázzák. Mások azzal, hogy a bicskához gyakran nyúló falusi székelyek számára más az emberi élte értéke. Az ő világukban a Nap hamarabb nyugszik le. Minél hamarabb, annál jobb. (...) A szerencsétlen sorsok és a sok lemondás ellenére a Bányavirág nem egy komor darab. A fekete humor erőteljes jelenléte segít nekünk megfelelő távolságból szemlélni azt, amiben élünk. Segít felébredni abból a keserű álomból, amibe a szereplők belepusztulnak."

Az előadás alkotói a már említett Sebestyén Aba rendező mellett Lukácsy Ildikó díszlet- és jelmeztervező, Czerán Csaba zenei munkatárs, Sebesi Sándor videós,  Aszalos Attila világosító. A szereposztás tagjai mindkét előadásban: Sebestyén Aba, Bányai Kelemen Barna, Nagy Dorottya, Gulácsi Zsuzsa, valamint Illés szerepében újra Kovács Botond.

A BÁNYAVIRÁG a meghirdetett egy előadás helyett két alkalommal tekinthető meg 2015. október 6-án, kedden délután 5.00 és este 8.00 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében. Jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X