Kortárs brassói szerző drámáját mutatja be a Yorick Stúdió


-A A+

Elise Wilk: Egy csütörtökön történt című drámáját először mutatják be magyar nyelven a marosvásárhelyi Yorick Stúdióban csütörtökön este hét órától. Az előadás az Interkulturális párbeszéd a kortárs dráma tükrében című projekt kilencedik kiadásának része.

„Egy csütörtök. Hat szereplő. Igazából bármelyik csütörtök lehetne, és bárki aközül a hétegészhatmilliárd ember közül, aki a Földön él. Csupán a véletlen játéka, hogy pont ez a hat ember tárja a világ elé történetét. Mindenki a saját élete körül forog, a saját életének keresi az értelmét, az idegen arcok semlegesek, pedig minden egyes ismeretlen arc mögött egy ugyanolyan horderejű élet rejtőzik. Jó érzés kimondani. Minden egyes ember azt szeretné hinni, hogy az ő élete mindenki számára pont ugyanazt az élményt nyújtja, mint saját magának. Szüksége van rá, hogy értelmet nyerjen mindaz, ami önmagát jelenti, hogy mosolyt és együttérzést csaljon ki a hallgatóságból. Egy csütörtökön” – olvasható az előadás leírásában.Az Albert Mária fordításában játszott drámát Sebestyén Aba rendezi. Szereplők: tinédzser – Szabó János Szilárd, titkárnő - Tóth Jess, munkanélküli – Tollas Gábor, öregember – Nagy István, bejárónő – Kocsis Anna, nyugdíjas nő – Lőrincz Ágnes. Az előadás zenéjét Boros Csaba szerezte, a díszlet és a jelmez Hotykai Evelin munkája, a rendezőasszisztens Markó Orsolya egyetemi hallgató.

A Yoick Stúdió előadásai Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala, a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Bethlen Gábor Alap támogatásával és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemmel, valamint a Studium Prospero Alapítvánnyal partnerségben jönnek létre. A társulat másik friss előadása, Láng Zsolt november 12-én bemutatott Sminkszobája december 9-én és 10-én lesz ismét műsoron. Mindkét előadás román nyelvű felirattal lesz megtekinthető.








EZT OLVASTA MÁR?

X