Liga 1: pazar erdélyi rangadón osztozkodott a pontokon a CFR és a Gaz Metan


-A A+

Igazságosnak mondható döntetlennel ért véget szombaton este a Fellegváron a Kolozsvári CFR–Medgyesi Gaz Metan találkozó annak ellenére, hogy a listavezető vasutasok akár meg is nyerhették volna az erdélyi rangadót, ha Culio nem rúgja kapufára a 94. percben kapott büntetőt.

Utolsó hazai mérkőzését játszotta idén a Kolozsvári CFR, amely a második legjobban helyezett erdélyi csapatot, a Medgyesi Gaz Metant fogadta a labdarúgó Liga 1 tizenkilencedik fordulójában. A gázosok játékerejét idén kétszer is tesztelhette a listavezető, először még augusztusban a medgyesi odavágón, ahol a soron következő Európa-liga találkozójára készülő CFR-t csak az akkor debütáló Jesus Fernandes mentette meg a csúfos vereségtől. Másodszor a Román Kupában mérték össze erejüket – akkor is Medgyesen – azt a meccset a vasutasok nyerték meg 1-0-ra.

Ilyen előjelek után futottak ki szombaton este, kevesebb mint 1000 néző előtt a csapatok a Constantin Rădulescu stadion gyepére. Mivel Marius Teja rendkívül defenzív felállásban küldte ki pályára tanítványait, mindenki arra számított, hogy a Gaz Metan az első perctől beáll védekezni. Ez a felállás tulajdonképpen egy okos csapdának bizonyult, ugyanis a vendégek már az első percekben ráerőszakolták akaratukat a bajnok és listavezető CFR-re. A találkozó első gólját a 13. percben Ely Fernandes szerezte meg, aki lecsapott egy Arlauskis által elboldogtalankodott labdára.

A gól után a hazaiak több veszélyes akciót is kidolgoztak, viszont a 31. percben ismét a vendégek örülhettek. Ekkor Fortes lendült meg középen, majd kiadta balra a labdát Ivanovnak, aki egy szépen eltalált lövéssel emelte a hosszú sarokba a labdát.

A második gól után Toni Conceicao cserére szánta el magát, Thierry Moutinho helyére felhozta Billel Omranit, és ez döntőnek bizonyult. A francia szélső a 43. percben 16 méterről egy jól helyezett lövéssel verte meg Pleșcát.

A CFR gondjai a szépítő gól ellenére halmozódtak, ugyanis lesérült egyik meghatározó játékosa, Ciprian  Deac és a nagyszünetben gólkirályát, George Țucudeant is le kellett vennie Conceicaónak.

A 63. percben aztán emberelőnybe is kerültek a hazaiak, Răzvan Trif ekkor kapta meg második sárgáját. A megfogyatkozott medgyesiek visszahúzódtak, beálltak bunkerfocizni, ezért az egyenlítő találathoz egy hibára is szükség volt. A 87. percben  Bordeianu belőtte a labdát a vendégek tizenhatosába, ahol Cristea hazaadására lecsapott Omrani és megverte Pleșcát.

A vérszemet kapott bajnokcsapat tovább rohamozott és a  mérkőzés hosszabbításában Ionița becsapta Radu Petrescu játékvezetőt és kiharcolt egy büntetőt. A tizenegyest Culio végezte el, Pleșca csak nézte, ahol a labda a bal kapufáról a partvonalon kívülre pattan.

Ezzel az izagságosnak mondható 2-2-es döntetlennel a Kolozsvári CFR 40-re növelte pontjai számát és reméli, hogy a forduló vasárnap esti rangadója (FCSB-Viitorul) ugyancsak döntetlennel ér véget, mert így megmaradna az etap előtti előnye az üldözőivel szemben.

Labdarúgó Liga 1, a 19. forduló eredményei
Nagyszebeni FC Hermannstadt-Dinamo 1-1
Kolozsvári CFR-Medgyesi Gaz Metan 2-2
Poli Iaşi- Dunărea Călăraşi (vasárnap, 14:00)
Astra-Concordia (vasárnap,  17:00)
FCSB-Viitorul (vasárnap, 20:00)
Sepsi OSK-FC Botoşani (hétfő, 17:30)
U Craiova-FC Voluntari (hétfő, 20:00)     







EZT OLVASTA MÁR?

X