Magyar rangadóval folytatódik szombaton a női kézi BL


-A A+

A Ferencváros és a címvédő Győri Audi ETO KC érdi rangadójával folytatódik szombaton a középdöntő a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

A két csapat legutóbb január 2-án a bajnokságban játszott egymással, akkor a házigazda győriek 39-33-ra győztek. A nemzetközi porondon eddig csak kétszer találkoztak: 2016 áprilisában a BL negyeddöntőjében a Győr vendégként 31-18-ra, otthon pedig 40-23-ra nyert.

Ilyen komoly különbség ezúttal meglepetés lenne, bár a meccs egyértelmű esélyese most is a Győr, amely az elmúlt hétvégén, a középdöntő első fordulójában remek játékkal 36-27-re nyert a Bukaresti CSM ellen. Görbicz Anita influenzás megbetegedés miatt nem léphetett pályára, de az FTC ellen ismét bevethető lesz. Csapattársai közül Fodor Csenge váll-, a brazil Eduarda Amorim boka-, a norvég Nora Mörk pedig térdsérülés miatt nem állhat Danyi Gábor vezetőedző rendelkezésére. „Az elmúlt évek sérülései miatt sajnos van tapasztalatunk abban, hogyan kell ilyen helyzetben gondolkodni és cselekedni. Soha nem azzal foglalkozunk, ki nincs itt, hanem azzal, hogy aki itt van, mennyit tud átvállalni a hiányzóktól” – nyilatkozta a szakvezető az M1 aktuális csatornán. Hozzátette, a Ferencváros elleni rangadók általában nagyon jó mérkőzést hoznak, és mindig különös presztízsük van, a szombati találkozót pedig ugyanúgy nagyon fontosnak tartják, mint a korábbiakat.

A fővárosiak is sikerrel kezdték a középdöntőt, de a német bajnok Thüringer HC otthonában 35-32-re megnyert meccsen szokatlanul gyengén védekeztek. Keretükből továbbra is hiányzik sérülés miatt a holland Danick Snelder és a Bobana Klikovac, Djurdjina Malovic montenegrói duó. Elek Gábor az M1-en úgy fogalmazott, a kényszerű kiválások kaotikussá tették a védekezésüket, és még nagyon sok munka vár rájuk, hogy komolyan fel tudják venni a versenyt egy olyan élcsapattal, mint a Győr, de ezen dolgoznak. „Az idei év az ETO-ról szól, de felszabadult kézilabdával jó mérkőzést játszhatunk. Ahhoz, hogy meglepjük őket, extra teljesítmény kell. Az önbizalmunkkal általában nem szokott gond lenni, azt szeretném, hogy megfelelő bátorsággal álljunk neki a mérkőzésnek, és hozzuk ki belőle a lehető legtöbbet" - vélekedett a tréner. Leszögezte, hogy a két csapat kerete között óriási a különbség, és bár kollégája jobb lehetőségekkel gazdálkodhat, a Ferencváros arra készül, hogy amennyire lehet, megnehezítse riválisa dolgát. Elek Gábor emlékeztetett: az év elején a nyolc közé jutást fogalmazták meg egyértelmű célként a BL-ben, és ehhez ragaszkodnak is. „Minden évben álmodozunk a négyes döntőről, és bár az előző években sem sikerült, ki kell mondanunk, hogy erre idén van a legkevesebb esélyünk" - nyilatkozta.

Az európai szövetség (EHF) honlapja is kiemelt témaként kezeli a magyar rangadót. Elemzésük szerint támadásban, védekezésben, kapusteljesítményben és tapasztalatban is a győriek felé billen a mérleg nyelve, az FTC csak fanatikus szurkolóinak segítségével foszthatja meg tökéletes mutatójától jóval esélyesebb ellenfelét.

Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. forduló, 2. csoport:

  • FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC, Érd (szombat, 18.30)
Az állás:
1. Győri Audi ETO KC 10 pont
2. Vipers Kristiansand 6 (144-133)
3. Bukaresti CSM 6 (152-153)
4. Ferencváros 4
5. Krim Mercator Ljubljana 3
6. Thüringer HC 1EZT OLVASTA MÁR?

X