Sport

  • Kosárlabda: kialakult a Kupa-döntő négyes mezőnye

    A Medgyesi Gaz Metan és a Kolozsvári U-Mobitelco is kvalifikálta magát szombaton délután a kosárlabda Román Kupa négyes döntőjébe. A két erdélyi csapat így csatlakozhat az egy nappal korábban továbbjutott Temesvári BC-hez és a Ploieşti Asesofthoz.
  • Dakar-rali: López és Sainz nyerte az első szakaszt

    A motorosoknál a chilei Chaleco López, az autósoknál pedig a spanyol Carlos Sainz volt a leggyorsabb az idei Dakar-rali első, szombati szakaszán.
  • Négysánc: Schlierenzauer mindent vitt Bischofshofenben

    Az ausztriai Bischofshofenben folytatódott a síugrók világkupa-sorozata, s a viadal egyben a Négysáncverseny utolsó állomása is volt. A győzelmet az osztrák Gregor Schlierenzauer szerezte meg a norvég Anders Jacobsen és az osztrák Stefan Kraft előtt. A Négysáncversenyt ugyancsak Schlieri nyerte meg Jacobsent megelőzve.
  • Narcisse és Nascimento az év kézilabdázója az IHF-nél

    A nőknél a brazil Alexandra do Nascimento, a férfiaknál pedig a francia Daniel Narcisse lett az év kézilabdázója a nemzetközi sportági szövetség (IHF) által szervezett szavazáson.
  • IFFHS: José Mourinho a legjobb klubedző

    José Mourinho, a spanyol bajnok Real Madrid vezetőedzője volt az elmúlt év legjobb klubtrénere a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint.
  • Hoki: véget ért sportclubos Bíró Ottó idénye

    Súlyos térdsérülést szenvedett Bíró Ottó a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának csatára a hétfői Dunaújvárosi Dab.Docler elleni MOL Liga találkozón, amely véget vetett a 2012/2013-as idényének. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi ideig tart a fiatal játékos felépülése.
  • Löke és Lunde Haraldsen is hosszabbított a Győrrel

    A Nemzeti Sport információi szerint Heidi Löke és Katrine Lunde Haraldsen is marad a női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC-nál: mindkét – nyáron lejáró szerződésű – norvég légiós új megállapodást kötött ugyanis a győriekkel.
  • Australian Open: Djokovics és Williams triplázhat

    Hétfőn Melbourne-ben elkezdődnek a küzdelmek a 101. ausztrál nyílt teniszbajnokságon, az idei első Grand Slam-tornán.
  • Hoki: speciális feladatokat kap Jaroslav Kmit

    Hivatalosan is bemutatta Jaroslav Kmittet a Csíkszeredai Sportklub vezetősége. A pénteken délelőtt rendezett sajtótájékoztatón kiderült, hogy a szlovák játékos a harmadik sorban kap majd játéklehetőséget, illetve az emberelőnyös, speciális, sorban. Richard Sechny ügye, akit a csíki csapat le szeretett volna leigazolni, még függőben van.
  • Világbajnok tréner váltja Skaliczkit a Pick Szegednél

    A spanyol válogatottal világbajnok Juan Carlos Pastor veszi át a nyártól a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzői posztját. A klub hétfőn jelentette be honlapján, hogy megállapodott a 44 éves szakemberrel, aki a június végén távozó Skaliczki Lászlót váltja majd. A spanyol nemzeti csapattal a 2005-ös vb-n győztes szakember kettő plusz két évre szóló megállapodást kötött a Szegeddel.
  • Székelyföldön is keresik Puskás Ferenc utódjait

    A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémia megkezdte a székelyföldi labdarúgó-palánták felkutatását. A merítési bázis kiszélesítését egy felmérésre alapozzák, miszerint körülbelül negyvenezer focistacsemete kell ahhoz, hogy egy világklasszist felneveljenek.
  • Letöltendő börtön a bolgár futballsztárnak

    Kétéves letöltendő börtönbüntetésre ítélték Jordan Lecskov korábbi 45-szörös válogatott futballistát, a bolgár szövetség alelnökét.
  • Magyar-Román: Blatter szerint más megoldás kell

    A sértett futballisták levonulása vagy a zárt kapus meccsek helyett Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdaúrgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint a pontlevonás lehet a megfelelő szankció azon csapatok ellen, amelyek játékosai vagy szurkolói rasszista magatartást tanúsítanak.
  • Pep Guardiola szerelmet vallott az angol futballnak

    Pep Guardiola az Angol Labdarúgó Szövetség megalakulásának 150. évfordulójára rendezett ünnepségen vett részt szerdán Londonban, ott beszélt az angliai edzősködés lehetőségéről - írja a Guardian.
  • Armstrong II: nem érdemeltem ki a „halálbüntetést"

    A címeitől doppingolás miatt megfosztott Lance Armstrong kerékpárversenyző az Oprah Winfreynek adott interjúja pénteken közvetített második részében kijelentette: sportolóként valamilyen formában ismét rajthoz állna, de minden profi versenytől eltiltották, amit túlzott büntetésnek tart.
  • Rövidpályás gyorskorcsolya: magyarként hárman indulnak

    Az öt, magyar színekben induló versenyzőből három: Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor és Keszler Andrea jutott be a negyeddöntőbe 500 méteren a Malmőben zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság egyéni versenyének szombati napján.
  • Huszti Szabolcsé az év magyar gólja

    Huszti Szabolcsnak a Werder Bremen elleni német bajnoki mérkőzésen félfordulattal elért találata érdemelte ki 2012-ben az év magyar gólja címet.
  • Kézi-vb: német, orosz, dán és francia továbbjutás

    A német válogatott jutott elsőként a legjobb nyolc közé a Spanyolországban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon, miután 28–23-ra legyőzte Macedóniát. Az oroszok már sokkal jobban megizzadtak Brazília ellen, de 27–26-ra végül nyerni tudtak. Az esti programban a dánok könnyedén verték meg Tunéziát, így az Európa-bajnok vár a hétfő este 22.30-kor kezdődő magyar–lengyel meccs győztesére. A címvédő franciák 30–28-as diadalt arattak Izlanddal szemben.