Sport

  • Román hokidöntő: négygólos csíki győzelem a Corona ellen

    Egy harmadon át tartott a Brassói Corona ellenállása a HSC Csíkszereda ellen a román jégkorong-bajnokság döntőjének első összecsapásán szombat este Csíkszeredában. A csíki fiúk nem kegyelmeztek a vendégeknek, és négygólos győzelmet arattak.
  • Piţurcă: nem tesznek jót a válogatottnak a botrányok

    Nem tesznek jót a román labdarúgó-válogatottnak azok a botrányok, amelyek a csapat körül kialakultak a március végi, budapesti és amszterdami világbajnoki selejtezők után - jelentette ki kedden egy bukaresti sajtótájékoztatón Victor Piturca szövetségi kapitány.
  • Ismét „magyarként" edz Győrben Janics Natasa

    Először edzett kedden Győrben, új állomáshelyén a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa. Új klubja, a Graboplast Győri VSE bejelentette, hogy a trénere hivatalosan Tokár Krisztián lesz, míg bolgár férje, Andrian Douchev szaktanácsadóként segíti a felkészülését.
  • BL: szalondöntetlen Párizsban, előnyben a Bayern

    Az utolsó másodpercben szerzett góllal mentette döntetlenre a PSG otthoni környezetben játszott Bajnokok Ligája negyeddöntőjét a FC Barcelona ellen. A másik kedd esti összecsapáson a Bayern München németesen elintézte a Juventus Torinót, és megnyugtatónak számító két gólos győzelem birtokában várja a jövő heti visszavágót.
  • Elítélte a FRF-főtitkár a magyarellenes megnyilvánulásokat

    A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) levélben válaszolt az RMDSZ Mikó Imre kisebbségi jogvédelmi szolgálatának azon felszólítására, amelyet a magyar érdekvédelmi szövetség a román labdarúgó válogatott, március 26-i, amszterdami meccsén történt atrocitás kapcsán fogalmazott meg, amely során román szurkolók egy csoportja diszkriminatív feliratot függesztett ki.
  • BL: a Real elintézte a Galatát, Dortmund ikszelt Malagában

    Már elődöntősnek tekintheti magát a Real Madrid a labdarúgó Bajnokok Ligája idei kiírásában, miután szerda este 3–0-ra győzött a Galatasaray ellen a Santiago Bernabéu Stadionban. A nap másik összecsapásán nem bírt egymással a Malaga és a Borussia Dortmund, így a továbbjutó kiléte egy hét múlva dől el.
  • „Legnagyobb szigorúságot" kér az RMDSZ a FIFA-tól és az UEFA-tól

    A román szurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) fordult Markó Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti képviselője, aki arra kéri a két labdarúgó szövetséget, hogy a "legnagyobb szigorúsággal" járjon el az ügyben.
  • Császárék legyőzték Veszprémben horvát mumusukat

    A magyar férfi kézilabda-válogatott 20-18-ra legyőzte Horvátország együttesét Veszprémben, Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így három forduló után hibátlan mérleggel vezeti a négycsapatos csoportot. A "védelmek összecsapásán" az utóbbi világversenyeken rendre bronzérmes horvát csapat felett aratott sikerrel a magyarok óriási lépést tettek a 2014-es dániai Európa-bajnoki részvétel felé.
  • Az úszók sem kérnek a 'kokszoló' Lance Armstrongból

    A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) nyomására Lance Armstrong, a kerékpársport egyik legnagyobb egyénisége, egyben a sportág legnagyobb doppingbotrányának főszereplője lemondta részvételét azon a texasi úszóversenyen, amelyen visszatért volna az élsportba.
  • Női kézi BL: kétgólos előnyt szerzett a Győri ETO

    Kétgólos előnyt szerzett a női kézilabda Bajnokok Ligája első elődöntőjében a Győri ETO csapata, miután legyőzte az Oltchim Ramnicu Valceát 22-24-re. Az eredmény elsősorban az első félidőben mutatott fölényes játkuknak volt köszönhető.  
  • A BL-ben és az El-ben az elődöntő a tét a héten

    A héten eldől, mely labdarúgócsapatok jutnak be a legjobb négy közé a két európai kupasorozatban. Kedden és szerdán a Bajnokok Ligája, csütörtökön az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóit játsszák.
  • Bajnokok Ligája: a Real és a Dortmund már elődöntősök

    Az utolsó két percben fordított a Dortmund: a labdarúgó BL negyeddöntőjének visszavágóin: Borussia Dortmund-Málaga 3-2 és Galatasaray-Real Madrid 3-2.
  • Idén is lesz Székely Vágta, bár a román tanácsosok tartózkodtak

    Idén is kétnapos lesz a Székely Vágta, amelyre több mint 50000 látogatót várnak. A szervező sepsiszentgyörgyi önkormányzat számításai szerint 372000 lejbe kerül a Székely Vágta harmadik kiadása, ebből mintegy 150000 lejt pályáztak a magyarországi Nemzeti Kulturális Alaptól, de a sepsiszentgyörgyi és a háromszéki tanácsok saját költségvetésükből egyenként 78650 lejt szánnak az esemény finanszírozására.
  • BL: a Barcelona és a Bayern a másik két elődöntős

    A labdarúgó BL-negyeddöntőjének szerda esti visszavágóin: Barcelona-PSG 1-1 és Juventus-Bayern München 0-2.
  • Vizsgálat a magyarok elgázosításával fenyegetőző focista ellen

    Az Országos Diszkriminációellenes Tanács iktatta a magyarok elgázosításával fenyegetőző szatmárnémeti futballista elleni panaszt - mondta az MTI-nek csütörtökön Asztalos Csaba, a tanács elnöke.
  • Nő kerülhet a Galatasaray kispadjára

    Kilenc bajnoki találkozóra szóló eltiltást rótt ki a Török Labdarúgó Szövetség Fatih Terimre, a Galatasaray vezetőedzőjére.
  • Bayern-Barca és Dortmund-Real a BL-elődöntőben

    Pénteken délben, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni székházában tartották a Bajnokok Ligája és az Európa-liga elődöntőjének sorsolását. Előbbiben a Bayern München és az FC Barcelona csatázik az egyik ágon, a másikon a Real Madrid és a Borussia Dortmund. Az Európa-ligában a BL-címvédő Chelsea az FC Basellel, a Fenerbahce a Benficával csap össze a döntőbe kerülésért.
  • Hamilton indulhat az első rajtkockából a Kínai Nagydíjon

    Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő indulhat az élről.