Sport

  • Borsos árat kérnek a japánok Messi aranyba öntött ballábáért

    Rodrigo Messi, a Barcelona argentin csatárának fivére mutatta be Lionel bal lábának aranymásolatát Tokióban. A 25 kilós aranylábat a japán Ginza Tanaka ékszerkiskereskedő-cég készítette, miután 2012-ben, zsinórban negyedszer is az argentin csatár kapta az év legjobb futballistájának odaítélt Aranylabdát.
  • Női kézi BL: ki-ki meccsen csap össze a Fradi és az Oltchim

    Mind a Ferencváros, mind pedig az Oltchim  számára sorsdöntő lesz a szombati, egymás elleni középdöntős mérkőzés a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Pontszerzés esetén a zöld-fehérek biztos elődöntősök, mely esetben a román matematikailag is búcsút vehetnek a sorozattól. A Győr ugyanakkor már tét nélküli találkozón lép pályára a címvédő Podgorica otthonában.
  • Utoljára rendeznek Fradi–Újpest-derbit az Albert-stadionban

    A magyar labdarúgás legnagyobb presztízsű összecsapására, a Ferencváros-Újpest mérkőzésre kerül sor vasárnap az OTP Bank Ligában. A 16.30-kor kezdődő összecsapást az M1 élőben közvetíti.
  • Gyorskorcsolya-vb: gyenge magyarok, dél-korai aranyak

    Szerény magyar eredményeket és dél-koreai aranyérmeket hozott a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság pénteki nyitónapja.
  • Veres: életem álma teljesült azzal, hogy a CFR-ben játszhatok

    A maszol.ro-nak adta élete első interjúját az a Veres Szilárd, aki 2004-ben kilenc éves korában kezdett el focizni a Kolozsvári CFR 1907 kölyökcsapatánál és aki pénteken, alig 17 évesen aláírta élete első profi szerződését kedvenc csapatával.
  • Kovács Katalin örül Janics Natasa visszatérésének

    A fő riválisból az évek során Janics Natasa partnerévé avanzsáló Kovács Katalin örül annak, hogy a tavaly októberben Szerbiába repatriáló kajakos mégis úgy döntött, hogy Magyarországon folytatná karrierjét.
  • Mol Liga-döntő: előnyben a Dunaújváros

    Sportszerű, hajtós mérkőzésen kétgólos vereséget szenvedett a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a MOL Liga döntőjének első mérkőzésén Dunaújvárosban. A találkozót két villanás döntötte el.
  • BL: negyeddöntős a Barca és a Galatasaray is

    Kevésnek bizonyult az AC Milan kétgólos győzelme az FC Barcelona ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, ugyanis a katalánok négyszer találtak be Abbiati kapujába. A másik keddi mérkőzésen a Galatasaray - kisebb elégtételt nyúltva a Kolozsvári CFR-nek is - 3-2-re győztek a Schalke otthonában és 4-3-as összesítéssel bejutottak a kontinens legjobb nyolc klubcsapata közé.
  • Wolfgang Stark vezeti a zártkapus magyar-románt

    A német Wolfgang Stark vezeti jövő pénteken a magyar labdarúgó-válogatott soron következő világbajnoki selejtezőjét, amelyet a románok ellen játszik a Puskás Ferenc Stadionban, zárt kapuk mögött.
  • Mol Liga-döntő: a HSC elvette a Dab pályaelőnyét

    Visszavágott a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a Dunaújvárosi Dab.Doclernek a kedden elszenvedett vereségért, és szerda este kétgólos győzelmet arattak a csíki fiúk a MOL Liga finálé második összecsapásán. Ezzel a sikerrel pedig a HSC magához ragadta a pályaelőnyt. Folytatás hétvégén.
  • EL: tisztes vereséget szenvedett a Steaua Londonban

    Nem érdekelt egyetlen romániai csapat sem az európai kupák pénteken 13 órakor kezdődő nyon-i sorsolásán, ugyanis utolsóként a Bukaresti Steauának is búcsúznia kellett csütörtökön este az Európa-liga küzdelmeitől. A fővárosi bakák 3-1-re kaptak ki Londonban a BL-címvédő Chelseatól és 3-2-es összesítéssel kiestek. A BL-sorsolás 13 órakor, az EL-sorsolás 13.40-kor kezdődik.
  • Férfi kézi BL: győzött a Szeged és Veszprém is

    Mindkét magyar csapat győztesen hagyta el a pályát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésé: a Pick Szeged egygólos (26-25) előnyt szerzett a sorozatban eddig százszázalékos lengyel Kielce ellen, az MKB Veszprém pedig hárommal (23-20) az Ademar León vendégeként.
  • Női kézi BL: az Oltchim nem tudta elkerülni Győrt

    Az Oltchim Râmnicu Vâlcea lesz a Győri Audi ETO KC ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A középdöntő hatodik, utolsó fordulójában a II. csoport záró mérkőzésén a „galaktikusok" hazai környezetben ugyan három góllal nyertek a szlovén Krim Ljubljana ellen, de ezzel a sikerükkel csak pontszámban érték be riválisukat, az egymás elleni eredmény miatt maradt a második helyen. A másik elődöntőben Krim Ljubljana riválisa a norvég Larvik lesz.
  • MOL Liga: közel a bajnoki címhez az acélbikák

    A Dunaújváros hosszabbításban 3-2-re nyert a Csíkszereda vendégeként vasárnap a jégkorong MOL Liga döntőjének negyedik mérkőzésén, így 3-1-re vezet a párharcban, és már csak egy győzelemre van szüksége a bajnoki címhez.
  • A magyarok 32 éve nem nyertek a románok ellen

    A magyar labdarúgó-válogatott - amely pénteken világbajnoki selejtezőn fogadja Romániát - története során eddig húsz alkalommal találkozott a román csapattal, tíz győzelem és öt döntetlen mellett ötször szenvedett vereséget. A 21.30-kor kezdődő pénteki találkozót a maszol.ro elő szöveges tudósítással közvetíti.
  • Mol Liga-döntő: győzelmi kényszerben a csíki hokisok

    Megérkezett Dunaújvárosba a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata kedd délben, ahol szerda este a házigazda Dab.Docler ellen lép pályára a MOL Liga fináléjának ötödik összecsapásán. Ha a csíki csapat vereséget szenved véget ér a liga idénye.
  • Női kézi BL: Veszprémben fogadja a Győr az Oltchimot

    Április 11-én, csütörtökön 20 órakor, a Veszprém Arénában fogadja a Győri Audi ETO KC az Oltchim Râmnicu Vâlceát a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján.
  • Az MLSZ a zászlóégető Rapid-ultrák felelősségre vonását kéri

    Hivatalos levélben fordult a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Román Labdarúgó Szövetséghez (FRF) a  hétfői Kolozsvári CFR–Bukaresti Rapdi mérkőzésen történt szélsőséges szurkolói megnyilvánulások és a magyar zászló elégetése kapcsán. Ebben tájékoztatást kért a fegyelmi jogkör gyakorlójától arról, hogy a történések után indult-e fegyelmi eljárás, és ha igen, az milyen eredménnyel végződött, követte-e bármilyen felelősségre vonás.
  • Bárpincérnőt fogdosott és rasszista megjegyzéseket tett a magyar hokikapus

    Őrizetbe vették az egyesült államokbeli Duluth-ban Hetényi Zoltánt, a magyar jégkorong-válogatott és az Orlando Solar Bears kapusát. A magyar szövetség (MJSZ) értesülése szerint a játékos már szabadlábon van, és szeretne minél előbb visszatérni Budapestre.
  • A Győr és az Oltchim között is megindult a meccs előtti "meccselés"

    Ellenzi az Oltchim Râmnicu Vâlcea vezetősége, hogy az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) az eredeti kiíráshoz képest korábbra tűzte ki a Győri Audi ETO KC elleni női Bajnokok Ligája elődöntő visszavágójának időpontját.