Botrányos jelenetekkel zárult a Craiova–Honvéd EL-selejtező


-A A+

A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel búcsúzott a csütörtöki visszavágón az Universitatea Craiovával szemben a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójában. A hosszabbítás botrányos jelenetekkel zárult. 

A találkozó nem mindennapi körülmények között zajlott, ugyanis sérülések miatt az első félidőben hét percet kellett hosszabbítania a játékvezetőnek, majd a hosszabbítás utolsó pillanatai között újabb fél óra telt el.

A Honvéd búcsújával eldőlt, hogy utolsó magyar csapatként már csak a Bajnokok Ligája-selejtezőben érdekelt Ferencváros van versenyben a nemzetközi kupaporodon.

Az első félidőben a magyar csapat ugyan mezőnyfölényben futballozott, de komolyabb helyzetet nem tudott kidolgozni. A Honvéd jól megszervezte a védekezését, ugyanakkor elveszítette kapusát, Lefkovits Robi súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, helyére a kispesti akadémiáról érkező 20 éves Berla Attila állt be, aki első alkalommal szerepelt a felnőtt csapatban.

A folytatásban a fiatal magyar kapus játszotta a főszerepet, több nagy védéssel járult hozzá, hogy a kapura teljesen veszélytelen kispestiek eljutottak a hosszabbításig, majd a tizenegyes-párbajig.

Megsérült a játékvezető

A hosszabbítás botrányos jelenetekkel zárult, miközben a játékosok egymással kakaskodtak, a játékvezető közvetlen közelében robbant fel egy pályára bedobott hanggránát, amit a román sajtó beszámolója szerint a craiovai szurkolók dobtak be. Az északír játékvezető a földre zuhant, és orvosi segítségre szorult.

Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett. A kispestiektől hárman is hibáztak, a románok közül senki, így a Honvéd búcsúzott.

Európa-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
CSU Craiova-Budapest Honvéd 0-0 - tizenegyesekkel: 3-1
--------------------------------------------------------------
Craiova, 22 134 néző, v.: Hunter (északír)
sárga lap: Vatajelu (59.), Bancu (93.), Ionita (111.), Fortes (132.), illetve Lovric (23.), Kukoc (33.), Moretti (52.), Moutari (57.), Kamber (115.), Batik (132.)

Craiova:
--------
Piglacelli - Martic (Briceag, 13.), Kelic, Acka, Bancu - Cicaldau, Mateiu, Ivanov (Qaka, 75.) - Barbut, Roman (Fortes, 94.), Vatajelu (Ionita, 63.) 

Budapest Honvéd:
----------------
Lefkovits (Berla, 40.) - Batik, Kamber, Lovric - King, Kesztyűs, Moretti (Uzoma, 73.), Banó-Szabó, Kukoc (Niba, 92.) - Moutari, Kulacs (N'Gog, 78.)

 
EZT OLVASTA MÁR?

X