Liga2: újabb vereséget szenvedett az FK Csíkszereda


-A A+

Megőrizte veretlenségét a másodosztályú labdarúgó bajnokságban a CS Mioveni csapata, miután szombaton hazai pályán magabiztosan győzte le az újonc csíkszeredaiakat. A székelyföldiek a találkozó nagy részében nem tudtak felnőni az újabb feladathoz, jellemző a mérkőzés képére, hogy a csíkiak első  kaput eltaláló próbálkozására szinte egy órát kellett várni.

Hiába a hazai veretlenség, alig néhány száz néző várta az impozáns mioveni-i stadionban a két csapat találkozóját. A találkozót a hazaiak kezdték aktívabban, feltűnő volt a vendég FK játékosainak indiszponáltsága. Ennek eredményeképpen már az első félidőben kétgólos előnyt alakított ki a Mioveni. Mindkét találatot a hazaiak bizonytalansága előzte meg. Hergheligiu vezető találata előtt Lalic hibázott nagyot a 12. percben, miután utolsó emberként labdát vesztett (1-0). A Mioveni második találata előtt lesen várta a labdát a gólszerző Massaro, azonban a partjelző nem jelzett, így a játékvezető érvényesnek ítélte a találatot

A második félidőben sem változott a játék képe. Az FK játékosai próbálták felgyorsítani a játékot, azonban sokat hibáztak, akadozott a gépezet. A javuló játék azért néhány vendég-helyzetben is megmutatkozott: az 56. percben Veres először találta el Croitoru kapuját, az 59. percben Eder fejesénél pedig csak a felső kapufa hárított. Ezzel azonban el is lőtte a puskaporát a vendég alakulat, ráadásul Massaro újabb gólt szerzett: szép akció végén 8 méterről lőtt Ljuljanovic hálójába a 70. percben (3-0). A hajrában még egy-egy helyzetet jegyezhettünk fel mindkét oldalon, előbb Lalic mentett a gólvonal elől, majd Croitoru öklözött a csereként beállt Barta lövésénél.

Összességében megérdemelt hazai győzelem született a mérkőzésen. Ezzel a Mioveni továbbra is tartja dobogó-közeli helyezését, míg a Csíkszereda tíz forduló után kieső helyen áll a második liga táblázatán.

Liga2, 10. forduló

Mioveni, 300 néző

CS Mioveni – FK Csíkszereda 3-0 (2-0)

Gólszerzők: Hergheligiu (12.p.), Massaro (45. és 70.p.)








EZT OLVASTA MÁR?

X