Jégkorong Erste Liga: csíki győzelem az év utolsó székely rangadóján


-A A+

Alig néhány nappal azután, hogy Brassóban a román kupa döntőjében csaptak össze, az év utolsó székely derbijén Gyergyószentmiklóson mérkőzött meg a Sportklub és a Gyergyószentmiklósi Hoki Klub. Az utolsó harmadban Sportklub-kiütést hozó mérkőzés ezúttal az Erste Liga, valamint a román bajnokság küzdelmeibe is beszámított.

Karneváli hangulat és természetesen telt ház várta a székely csapatok gyergyószentmiklósi összecsapását. A játék színvonala ezúttal hagyott némi kívánnivalót maga után, nehezen lendültek bele a felek. A kapusok remeklésének köszönhetően nem hozott gólt az első húsz perc, a kék-fehérek harmadik számú hálóőre, László Arnold is meghálálta a bizalmat.

A második harmad GYHK előnnyel indult, ami Belov kiállítása nyomán kettős emberfórrá alakult. Ezzel már élni tudtak a vendéglátók és Góga középről leadott lövésével a 23. percben megszerezték a vezetést (1-0). Három percen belül érkezett a csíkszeredai válasz, Salló jól eltalált lövése a kapu előtt megpattanva jutott a hálóba (1-1). A gólváltást követően ismét visszatért a játék a korábban látott mederbe, kevés látványt hozott a középső harmad második fele.

A befejező játékrész elején két gyors góllal fordított a Sportklub: előbb Farkas Tamás, majd Rokaly Szilárd szerzett gólt, mindketten jó ütemben tették bele az ütőjüket egy kapu elé érkező lövésbe (1-3). Az egy percen belül bekapott két találat nem csak a csapatot, hanem a piros-fehérek kapusát, Ruczujt is megviselték, Szakács érkezett a helyére. Eldőlni látszott a mérkőzés, a GYHK képtelen volt megújulni, Kuljash két emberelőnyben született bombagólja pedig már-már kiütésessé tette a Sportklub sikerét (1-5).

Sikerével az Erste Liga listavezetője nagy lépést tett az alapszakasz-győzelem felé.

Jégkorong Erste Liga és román bajnokság alapszakasz
Gyergyói Hoki Klub–Csíkszeredai Sportklub 1–5 (0–0, 1–1, 0–4)
Gyergyószentmiklós 1200 néző
Gólszerzők: Góga (23.p.), ill. Salló (26.p.), Farkas (43.p.), Rokaly Sz. (44.p.), Kuljash (55. és 57.p.)
Kapura lövések száma: 26–46
Kiállításpercek: 35, ill. 10 perc







EZT OLVASTA MÁR?

X