Férfi kézi BL: a Szeged három góllal legyőzte a PSG-t


-A A+

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 32-29-re legyőzte a francia Paris Saint-Germain csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában, vasárnap.

A két csapat párizsi mérkőzését 30-25-re a PSG nyerte szeptember 22-én.

A hazaiaknál az orosz balátlövő, Dmitrij Zsitnyikov, valamint a horvát jobbátlövő, Luka Stepancic maradt ki a keretből, utóbbit a szegediek éppen Párizsból igazolták tavaly nyáron. A vendégeknél a dán beálló, Henrik Toft Hansen nem játszott az európai szövetség által a hét rangadójának választott meccsen.

Vincent Gerard kapus bravúros védésekkel kezdett a PSG kapujában, a szegediek többször rossz megoldást választottak támadásban és védekezésben is, de átvészelték ezt az időszakot. A meccs negyedénél még döntetlen volt az állás, utána viszont a gyorsan és pontosan kézilabdázó franciák egy 4-1-es sorozattal ismét elléptek. A vendégek minden posztról eredményesek voltak, távoli átlövéseik rendre látványos gólokat eredményeztek, és a szünetben magabiztosan vezettek három találattal.

A második félidő elején a házigazdák szerb jobbszélsője, Bogdan Radivojevic piros lapot kapott, mert a büntetőnél fejbe dobta Gerard-t. A PSG egy újabb hármas gólsorozattal kezdett (16-22), ám a Szeged egy 5-0-s szériával öt percen belül felzárkózott. Amikor a házigazdák a 43. percben egyenlítettek, Raúl González párizsi vezetőedző felhasználta harmadik időkérési lehetőségét is. Lendületben maradtak a csongrádiak, a 47. percben - 1-0 után ismét - vezettek, és mivel a védekezésük a folytatásban is rendkívül hatékony volt, az utolsó két percet egygólos előnyről kezdhették. A hajrában Mikler Roland kétszer is védett, Joan Canellas kétszer betalált, így a Szeged nagy bravúrral 32-29-re győzött.

A Paris Saint-Germain harmadszor veszített tétmérkőzést a mostani idényben, eddig csak a Barcelona tudta legyőzni.

A mezőny legeredményesebb játékosa Joan Canellas volt, aki 12 kísérletből tíz gólt dobott. A vendégeknél a dán Mikkel Hansen hétszer volt eredményes. A két csapat nyolcadszor találkozott egymással a nemzetközi porondon, a Szeged négy vereség és egy döntetlen mellett harmadszor nyert. A kilenc győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel álló MOL-Pick Szeged szerdán a német Flensburg-Handewitt vendége lesz, a nyolc sikerrel és négy vereséggel rendelkező Veszprém pedig jövő vasárnap a francia Montpellier HB együttesét fogadja a BL csoportkörében.

Eredmény, csoportkör, 12. forduló, A csoport:

  • MOL-Pick Szeged - Paris Saint-Germain (francia) 32-29 (15-18)
1. Barcelona (spanyol) 22 pont
2. MOL-Pick Szeged 20
3. Paris Saint-Germain 18
4. Aalborg HB (dán) 13
5. Flensburg-Handewitt (német) 11
6. RK Celje PL (szlovén) 6
7. Elverum HB (norvég) 3 (312-358)
8. PPD Zagreb (horvát) 3 (286-352)







EZT OLVASTA MÁR?

X