Női kézilabda-BL: törölték a budapesti négyes döntőt


-A A+

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a világjárvány miatt pénteken törölte a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét, amelyre szeptember 3. és 6. között került volna sor Budapesten.

A magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint a döntést az EHF végrehajtó bizottsága hagyta jóvá, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet „folyamatos és kiterjedt vizsgálatát követően, és a csapatok, valamint a játékosok egészségét mindenek fölé helyezve". A BL négyes döntőjét eredetileg május 8–9-én rendezték volna Budapesten, a járvány miatt halasztották szeptemberre.

Az egymérkőzéses negyeddöntőket a budapesti négycsapatos finálé előtt rendezték volna, ezzel a döntéssel együtt azokat az összecsapásokat is törölte az EHF.

Information on the DELO WOMEN’S EHF FINAL4 2020 http://www.eurohandball.com/article/35527

Közzétette: European Handball Federation – 2020. június 26., péntek

 

Az MKSZ közleményében azt írta: az eseményre megváltott jegyek árát a szervezők teljes egészében visszatérítik a vásárlóknak. A szövetség emlékeztetett rá, hogy helyi szervezőként „elkötelezett volt" a négyes döntő előkészítésében. „Nem tudunk mit tenni, mint alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és elfogadjuk az EHF-döntését, még akkor is, ha folyamatosan arra készültünk és azért dolgoztunk, hogy szeptemberben, vagy esetleg később meg tudjuk rendezni a BL-végjátékot" – idézte a közlemény Horváth Gabriellát, az MKSZ főtitkárát.

„Csalódottak vagyunk és nagyon sajnáljuk, hogy le kell mondanunk az eseményről, amely mind a Győri Audi ETO, mind a magyar szurkolók és a magyar kézilabda számára hagyományosan az év egyik csúcseseménye. Idén nem kerülhet rá sor, ami mindannyiunk számára fájdalmas, nehéz megbékélni a helyzettel" – tették hozzá.

Michael Wiederer, az EHF elnöke a szövetség közleményében azt mondta: folyamatosan szoros kapcsolatban voltak az MKSZ-szel, amely időről időre tájékoztatta őket a járványhelyzettel kapcsolatos magyarországi intézkedésekről.

„Az elmúlt hónapokban mindig azt mondtuk, csak megfelelő körülmények között rendezünk mérkőzéseket, amelyek során minden résztvevő biztonsága garantált, ugyanakkor egy négyes döntő lebonyolítása egészen eltérő előkészületeket igényel minden szinten, mint egyetlen BL-találkozó megrendezése" – fogalmazott Wiederer. Hozzátette: még mindig bizonytalanság van Európában a vírus terjedésével kapcsolatban, ennek pedig következményei lehetnek egy ilyen kézilabda-fesztiválra, amelyen nagy létszámban lennének jelen a „fanatikus szurkolók".

A pénteki döntés nincs hatással a BL következő szezonjára, amelynek első fordulójára szeptember 12–13-án kerül sor, a csoportok sorsolása július elsején lesz Bécsben.

(Nyitókép: A címvédő Győri Audi ETO | Fotó: dailynewshungary.com)
EZT OLVASTA MÁR?

X