La Liga: Barcelonában nyert, és élre állt a Real Madrid


-A A+

A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság (La Liga) 32. fordulójában Barcelonába utazott a Real Madrid, és Casemiro góljával nyerni tudott az edzőváltáson átesett, lassan biztos kiesőnek elkönyvelt Espanyol otthonában.

Nagy esélyt kapott a Real Madrid, amely azzal a tudattal lépett pályára az Espanyol otthonában, hogy ha nyer, kétpontos előnyre tesz szert a Barcelonával szemben. A kiesés ellen harcoló, pontosabban az utolsó szalmaszálba kapaszkodó Espanyol ismét edzőt váltott, a korábbi sportigazgató Rufete ült le a kispadra: az RCD-nek ő lett 63. edzője az élvonalban, ennél több mestere a legjobbak között csak az Atlético Madridnak volt: 64.

Sokáig Casemiro és Sergio Ramos volt a legveszélyesebb madridi az első félidőben, de fejeseik elkerülték a Real volt játékosának, Diego Lópeznek a kapuját – a legveszélyesebb barcelonai a szintén volt realos Raúl de Tomás volt, aki lekönyökölte Casemirót, majd hatalmasakat rúgott Iscóba.

Ramosnak ez volt a 645. realos mérkőzése, nála többször csak Raúl (741), Iker Casillas (725) és Manuel Sanchís (710) lépett pályára a csapatban, éppen ennyiszer pedig Santillana.

Ő ugyan most nem talált be, de nem sokkal a szünet előtt vezetést szerzett a Real, Karim Benzema sarokkal adott gólpasszt Casemirónak, és a labda egy védő lába között talált utat a brazilhoz!

 

Mezőnyfutballal kezdődött a második félidő, a 64. percben Isco és Eden Hazard helyére Zinédine Zidane a pályára vezényelte a Rodrygo, Vinícius Júnior párost, de maradt a 4–3–3-as hadrend – és a monotonitás a pályán, amelyet csak pár veszélytelen hazai lövés tört meg.

Rufete kihasználta az összes cserelehetőségét, de ez sem használt az RCD-n, hetven százalék fölött tartva a labdabirtoklási arányt védte előnyét a Real Madrid – amely végül nyert, sorozatban ötödik alkalommal, és kihasználta a Barcelona fordulóbeli botlását.

La Liga, 32. forduló: Espanyol–Real Madrid 0–1 (Casemiro 45.), Levante–Real Betis 4–2 (Borja Mayoral 21., Bardi 35., J. Morales 51., Rochina 58., ill. Canales 70., Juanmi 88.), Granada–Eibar 1–2 (R. Soldado 49., ill. de Blasis 16., Kike 69.), Villarreal–Valencia 2–0 (P. Alcacer 14., G. Moreno 45.), Atlético Madrid–Deportivo Alavés 2–1 (Saúl 59., Diego Costa 72. – 11-esből, ill. Joselu 93. – 11-esből), Celta Vigo–FC Barcelona 2–2 (Szmolov 50., Iago Aspas 88., ill. L. Suárez 20., 67.), Osasuna–Leganés 2–1 (Enric Gallego 9., 96., ill. Javi Avilés 50.), Athletic Bilbao–Mallorca 3–1 (Raúl García 16. – 11-esből, Sancet 24., Villalibre 90., ill. Budimir 70. – 11-esből), Sevilla–Valladolid 1–1 (Ocampos 83. – 11-esből, ill. Kiko Olivas 25.).

(Nyitókép: Ismét csúcson a Real | Forrás: Twitter)








EZT OLVASTA MÁR?

X