Kézi BL: parázs magyar-román csatákra van kilátás mindkét női csoportban


-A A+

A férfiaknál és a nőknél ki kisorsolták szerdán a kézilabda Bajnokok Ligája jövő évi csoportbeosztását. 

A Veszprém mellé sorolták be a német Kielt és a spanyol Barcelonát is, ezzel a 2019/20-as idény decemberre halasztott négyes döntőjének résztvevői közül három együttes is a B jelű nyolcasba kapott besorolást.

Nagy László, a veszprémiek sportigazgatója az M1 aktuális csatornának azt mondta, akárcsak tavaly vagy tavalyelőtt, most is nehéz csoportba kerültek. "Én azt gondolom, hogy a nézők nem fognak unatkozni, rengeteg jó meccset és jó ellenfelet fognak látni. Reméljük, hogy fel tudjuk majd venni a versenyt és az élboly elején tudunk maradni." Szerinte nem érdemes azzal foglalkozni, hogy melyik csoport az erősebb, mert - mint azt kiemelte - "mindenkinek nagyon komoly teljesítményt kell ahhoz nyújtania, hogy ott legyen a csoport élmezőnyében".

 

A MOL-Pick Szegednek a címvédő északmacedón Vardarral, a német Flensburggal és a francia Paris Saint-Germainnel kell majd megküzdenie az első két hely valamelyikéért. A szegediek honlapján Szűcs Ernő Péter elnök úgy fogalmazott, a jelenlegi átalakított rendszerben már nincs könnyű ellenfél, a célok azonban nem változtak: elindulnak a BL-ben, hogy megvalósítsák az álmaikat. "Klubunk többször megmutatta, hogy felveszi a versenyt Európa élcsapataival. Kemény küzdelem lesz, de olyan a keretünk, amely képes a feladatok megoldására" - jelentette ki az elnök.

Az európai szövetség közlése szerint amennyiben a koronavírus-járvány nem szól közbe, a férfiaknál szeptember 16-17-én rendezik a csoportkör első fordulóját. A következő idénytől szerdán és csütörtökön játsszák a mérkőzéseket 20 és 22 órától. Megváltozott a résztvevők száma és a lebonyolítás is: az elmúlt évekkel ellentétben 28 helyett 16 csapat lesz érdekelt a BL-ben, őket két nyolcas csoportba sorsolták, azonos nemzetbeliek nem kerülhettek össze. Tizennégy fordulót követően a nyolcasok első és második helyezettjei automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, a 3-6. helyezettek oda-visszavágós alapon döntik el, ki jut még a legjobb nyolc közé, míg a tabella utolsó két-két együttese búcsúzik. A csoportkör március 4-én fejeződik be, a rájátszás mérkőzéseit március végén és április elején rendezik meg, míg a negyeddöntőket május közepén. A kölni négyes döntő június 12-13-án lesz Kölnben.

A nőknél a Ferencváros került a nehezebb nyolcasba, ugyanis az előző négyes döntő négy csapatából hármat, a francia Metzet, az orosz Rosztovot és a norvég Kristiansandot is Elek Gábor együttese mellé sorsolták. "Kísért a múlt - mondta az FTC kézilabda közösségi oldalán Elek Gábor. "A Ljubljanát leszámítva a csoportunkban lévő valamennyi csapattal megmérkőztünk az elmúlt szezonban. Az biztos, hogy a Rosztov továbbra is hihetetlenül erős lesz, a Vipers tovább erősödött, láttuk, hogy az Esbjerg is kiváló csapat, illetve nem tudhatjuk biztosan, hogy a Metz és a Bukaresti CSM végül milyen kerettel vág neki a szezonnak. A cél, hogy továbbjussunk a csoportból, de nem kétség, hogy kőkemény meccseket kell ehhez megvívnunk" - fogalmazott a ferencvárosi tréner.

 

A címvédő Győri Audi ETO KC-ra két, papíron nehéz ellenfél, a CSM Ramnicu Valcea csapata és a montenegrói Podgorica vár. Danyi Gábor, a győriek vezetőedzője azzal kezdte reagálását az M1-nek, hogy mindig elfogadja, amit kapnak, mivel nincs ráhatása a sorsolásra, amelynél a legnagyobb faktor a szerencse. "Nyilván a másik csoport picit erősebbnek tűnik, de én óva intenék mindenkit attól, hogy a mi csoportunkban a csapatokat lebecsülje. El kell azt felejteni, ami tavaly, tavalyelőtt volt, hogy nagy arányú győzelmek jönnek. Az első körben már ki-ki mérkőzésekre számítok nagyon erős ellenfelek ellen. És nemcsak idegenben, hanem hazai pályán is nagyon komoly mérkőzéseink lesznek" - vélekedett.

A női mezőnynél a létszám változatlan, továbbra is 16 csapat szerepel a BL-ben, de a lebonyolítás változott, és a következő évadtól a férfiakéval megegyező lesz. A csoportkör szeptember közepén kezdődik - továbbra is hétvégi játéknapokkal -, a rájátszás meccseire márciusban és áprilisban kerül sor, a budapesti négyes döntőt pedig - amely idén elmaradt - május 29-30-án tartják.
EZT OLVASTA MÁR?

X