Pozitív lett a koronavírustesztje a Bukaresti Dinamo hat játékosának


-A A+

Súlyos csapás érte a kiesés elkerülése ellen küzdő Bukaresti Dinamo csapatát: a szerdán elvézgett és csütörtökön megkapott legújabb koronavírustesztek kimutatták, hogy a fővárosi alakulat hat játékosa megfertőződött a COVID-19 vírussal.

 

A klub közleménye szerint az egész csapat karanténba vonult és 5 nap múlva újabb tesztnek vetik alá a játékosokat és stábot. A csütörtök este 7 órai kezdettel meghirdetett Dinamo- Chindia Targovieste találkozót elhalasztották.

Nem ez az első eset a labdarúgó Liga 1 újraindulása óta, hogy pozitív koronavírusteszt miatt mérkőzést kellett elhalasztani. A CSU Craiova-FC Botosani mérkőzést a bukovinai csapat orvosának megfertőződése, a Dinamo-Chindia találkozót a fővárosiak szertárosának megbetegedése miatt kellett elhalasztani. Viszont ez az első alkalom, hogy játékosok tesztje lett pozitív.

A Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) nyilvánosságra hozta a megfertőződött játékosok nevét is: Vali Lazăr, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Filip Mrzljak, Ștefan Fara (portar, 18 ani) és Alexandru Răuță. A hat játékos közül öt alapembernek számít a Dinamónál, amennyiben hosszabb időre kiesnek a sorból, a Kutyák ifikkel és tartalékokkal kell majd kiharcolják a bentmaradást. A 21 pontos Dinamo jelenleg az alsóházi rájátszás 7. helyén áll két elmaradt mérkőzéssel.








EZT OLVASTA MÁR?

X