Eb-selejtező: koronavírusos lett a bolgár válogatott több kulcsembere


-A A+

A bolgár labdarúgó-válogatott több tagjának is pozitív lett a koronavírustesztje a Nemzetek Ligája-meccsek után.

A megszokott csapatból a nyáron az osztrák Sturmból az olasz élvonalbeli Cagliarihoz szerződött támadó, Kiril Deszpodov még augusztusban elkapta a koronavírust, ő emiatt nem is szerepelt az írek és a walesiek elleni Nemzetek Ligája mérkőzéseken. A válogatott új csapatkapitányának, Petar Zanevnek már a Nemzetek Ligája-meccsek után, hétfőn lett pozitív a vírustesztje, két hetet biztosan ki kell hagynia, és friss hír, hogy Walesből hazaérve Szpasz Delev szintén pozitív mintát produkált. Utóbbi két játékos esete, mivel mindketten szerepeltek a Nemzetek Ligájában, azt a kérdést is felveti, lehetnek-e további fertőzöttek a csapatban.   

Bulgária labdarúgó-válogatottja az írek elleni hazai 1–1-es döntetlennel és a Wales elleni, idegenbeli 1–0-s vereséggel kezdte a Nemzetek Ligáját. Ezzel szemben a magyar válogatott Törökország bravúros idegenbeli legyőzése után 3-2-es vereséget szenvedett hazai pályán Oroszországtól. 

Mint írtuk, a koronavírusjárvány miatt márciusban elmaradtak az Eb-pótselejtezők és a nyárra tervezett kontinenstorna is. Az UEFA döntése értelmében a pótselejtezőket október és november folyamán kell lejátszani, az Eb-re pedig jövő nyáron kerül sor. 

A magyarok október 8-án lépnek pályára Bulgáriában, a párharc győztese pedig november 12-én fogadja az izlandi-román mérkőzés továbbjutóját immár az Eb-részvételért. A jövő évre halasztott labdarúgó Európa-bajnokság mind a 12 helyszíne, köztük Budapest és Bukarest is vállalta a 2021-es rendezést is, így a magyar, illetve fővárosban az eredeti terveknek megfelelően három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerül sor.

Eb-pótselejtező
elődöntők, október 8.
Bulgária-Magyaország 
Izland-Románia
döntő, november 12.
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

 








EZT OLVASTA MÁR?

X