Női tenisz: Simona Halep megnyerte a római tornát


-A A+

Kevesebb teniszt látott hétfő délután a 10 ezer férőhelyes Foro Olimpico teniszstadionba beengedett mintegy 1000 néző mint amennyire „befizetett” a római WTA-torna döntőjén, ugyanis Simona Halep ellenfele, a cseh Karolina Pliskova 0-6, 1-2-es állásnál feladta, így a konstancai lány pályafutása 22. címét hódította el az olasz fővárosban.    

Simona Halep önbizalomtól duzzadóan, tizenhárom sorozatban megnyert mérkőzéssel a háta mögött érkezett a római döntőbe. Ez a figyelemreméltő sorozat két címet is eredményezett Halep számára, aki Dubajból és Prágából is bajnokként utazhatott el. A konstancai lány többször is lenyilatkozta már, hogy a római torna a kedvencei közé tartozik, ugyanis 2013-ban itt juott be először egy Premier 5-ös kategoriájú torna elődöntőjébe, itt kezdődött el felemelkedése a legjobbak közé. Azóta két döntőt is látszott a Foro Olimpicóban, de a tornagyőzelem még nem jött össze neki.

Idén a kétszeres címvédő Karolina Pliskova állt a háló túloldalán, ám a cseh lány sérüléssel küszködött. Halepet ez nem fogta vissza, az első szettel alig 20 perc alatt 6-0-ra megnyerte. A második játszma még gyorsabban véget ért, alig 10 perc, amikor 2-1-es állásnál Pliskova feladta a csatát. 

 

A konstancai lány első kiemeltként utazhat a jövő héten kezdődő Roland Garros francia nyílt teniszbajnokságra. 








EZT OLVASTA MÁR?

X