Erste Liga: a Vasas sietett a Csíkszeredai Sportklub segítségére


-A A+

A Vasas lesz az ellenfele vasárnap a Csíkszeredai Sportklubnak. Az angyalföldiek azt követően vállalták az összecsapást a csíkiak ellen, hogy Becze Tihamérék pénteki és vasárnapra eredetileg tervezett mérkőzése is elmaradt.

A MAC-HKB Újbuda és a Fehérvári Titánok ellen elmaradt mérkőzések érzékenyen érintették a Magyarországon tartózkodó és ott két hét alatt hét mérkőzés lejátszását tervező Csíkszeredai Sportklubot. A váratlanul kialakult helyzetben az Opten Vasas HC lépett a leggyorsabban, vállalta a „beugró szerepet” és vasárnap jégre lép az Erste Liga társbajnok Sportklub ellen.

„A koronavírus-járvány, valamint az ebből fakadó nehézségek minden csapat életét felborítják, egyúttal nagy áldozatokat is hoznak a klubok annak érdekében, hogy a normális kerékvágáshoz leginkább közelítő helyzet alakuljon ki a magyar bázisú jégkorong-bajnokságban. Az erdélyi csapatok például azt az áldozatot hozták, hogy az idény első felében csak a határokon túl, azaz Magyarországon játszanak, lemondva ezzel a hazai mérkőzéseikről. Értelemszerűen minél több meccsben bízva töltik itt idejüket, egy-egy elmaradt találkozó fokozottabban érinti őket. Mivel mindannyiunk érdeke, hogy a liga csapatai folyamatos meccsterhelést kapjanak, az Opten Vasas HC vállalja a beugró szerepet, így a MAC helyett összeméri erejét a társcímvédővel” – írják a piros-kék csapat honlapján pénteken megjelenő közleményben.

A mérkőzést a Tüskecsarnokban rendezik vasárnap, 18:30-tól. A beugrás nem érinti a keddi, Gyergyó elleni hazai bajnokit, amelyet a terveknek megfelelően rendeznek meg.
(Borítókép: vasasjegkorong.hu)
 







EZT OLVASTA MÁR?

X